Chystá ubytování, wellness či posilovnu. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru však museli provozovatelé veškeré vize zredukovat na výdejní okénko. O víkendech, když přeje počasí, se u něj tvoří fronta.

„S přítelem jsme Masňák převzali od předchozí majitelky, udělali menší rekonstrukci a 1. března radostně otevřeli. Po čtrnácti dnech přišla korona a konec. Rána pod pás,“ ohlédla se za drsným startem Lenka Grulichová.

Nádraží v Jívové
Jívová chce zachránit nádraží, připomíná hotel v Tatrách

Podle toho, jak vláda dovolovala, otevřeli výdejové okénko a v létě pořádali i větší akce, například grilování.

„Zatím se tedy zaměřujeme jen na hospodu, kterou jsme nuceni omezit na okénko. Dělali jsme bramborákové hody, hamburgerový víkend. Vymýšlíme akce a nové recepty, ať je zaujmeme,“ popisovala Grulichová.

Vizualizace Biotopu Burk - chystaného koupaliště mezi Velkou Bystřicí, Hlubočkami a Mrsklesy.
V údolí Bystřice chystají velké koupaliště s tobogánem. Bude to pecka!

Ubytování, akce, možná i wellness

Neskrývala, že s objektem mají velké plány. S touto vizí jej také kupovali a investovat do Masňáku nejen peníze, ale i veškerý čas.

„Vzniknou tady tři ubytovací jednotky. Dvě standardní a jedna ve vyšším standardu. Zvažujeme privátní wellness nebo posilovnu,“ nastínila provozovatelka koncept nového Masňáku.

Podnik bude i nadále cílit na turisty, pěší, na kole i motorkáře.

„Aby když přijedou z větší dálky, měli pěkné ubytování, kvalitní stravování a po načerpání sil mohli pokračovat v cestě,“ uvedla podnikatelka.

S vedením obce se budou provozovatelé domlouvat i na realizaci vyžití pro děti ve venkovním prostoru na obecním pozemku. V plánu mají hudební večery.

„Vše se odvine od epidemické situace, co nám vláda dovolí a jaká bude v této složité době odezva lidí,“ svěřila se restauratérka.

Jana Stružková končí po bezmála 30 letech v Masných krámech v Jívové, tradiční zastávce cyklistů a běžkařů.
V Masných krámech končí. 30 let sytila v Jívové zástupy běžkařů