Vše událo v poklidné nenápadné uličce Ludvíka Svobody ve žlutém domku číslo popisné 170. Devětadvacetiletý nájemník tam 1. února brutálně zaútočil na devětašedesátiletého majitele domu sekáčkem na maso a způsobil mu masivní zranění. 

Důvodem napadení mělo být neplacení nájmu a nucené vystěhování.

"Co vím, tak se měli nájemníci v sobotu vystěhovat. Pravděpodobně nechtěli, tak se pohádali a takhle to dopadlo," sdělila Deníku žena středního věku bydlící ve stejné ulici a doplnila: "Tam se ale pořád něco dělo, hádky a řev byly na denním pořádku."

Ilustrační foto
V Olomouckém kraji přibylo znásilnění a loupeží, ubylo vražd

Stížnosti z různých stran

Že bylo v domě čsto hodně rušno potvrdil i starosta Bedihoště Jiří Zips.

"Vím o tom prakticky hned po tom co se to stalo. Napadený má těžce poraněnou hlavu a prakticky amputovanou končetinu. Je v umělém spánku v olomoucké nemocnici a těžko říct jestli vůbec přežije," sdělil Deníku bedihošťský starosta.

"Pán pronajímal dům pokaždé někomu jinému. Vím, že jsem měl na obci několik stížností z různých stran. Byl to ale jeho soukromý majetek a do toho já jako starosta nebo obec nemůžeme zasahovat."

Podle aktuální informace z olomoucké fakultní nemocnice napadený majitel domu stále bojuje o život.

"Muž z Bedihoště je hospitalizován na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Udržován je v umělém spánku a jeho stav je velmi vážný," řekl v pátek Deníku mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adama Fritscher.

Nové Oddělení hlídkové služby policie bude sídlit v budově u nádraží v Přerově.
Ostře u přerovského nádraží. Nové hlídky budou mít speciální výcvik

Zastřelil tchána

Policisté záhy po útoku agresora dopadli.

"V pondělí 3. února Okresní soud v Prostějově rozhodl o vzetí obviněného do vazby. Muž byl v minulosti několikrát odsouzen, nikoliv však za trestnou činnost násilného charakteru," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Obviněnému muži hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody v trvání od dvanácti do dvaceti let.

Podobný případ se v Bedihošti stal docela nedávno. Ve středu 16. března 2016 zastřelil dvěma ranami šestašedesátiletý muž svého pětaosmdesátiletého tchána.

"Bohužel se stává Bedihošť slavný díky takovým událostem. Tehdy muž popravil svého tchána dvěma ranami do spánku. Za éry mého starostování se staly oba takové případy. Předtím tu snad padesát let nic podobného nebylo. Tehdy žárlivý manžel přišel domů, zabil část rodiny a oběsil se na schodech. Od té doby tu byl celkem klid, až na těch posledních pár let," krčí rameny bedihošťský starosta Jiří Zips.