Autorkou loga je mladá grafička Petra Stejskalová z olomouckého studia Trinity. To bylo také jediné, které se do soutěže přihlásilo.

„Při návrzích jsme ve finále vybírali ze dvou možný podob loga. Zvolili jsme variantu smajlíka, který má symbolizovat nejen prostor bez bariér, ale tím, že nenese znaky žádného postižení, chceme také naznačit, že bezbariérové prostředí je vhodné nejen pro lidi s handicapem, ale také maminky s kočárky, či seniory,“ vysvětlila Stejskalová, která je současně jednatelkou Studia Trinity.

„Projekt Bezbariérová Olomouc funguje už od roku 2001. za tu dobu získal řadu národních i mezinárodních ocenění. Rozhodli jsme se proto vybrat symbol, který by jednak prezentoval tento projekt, ale současně i prostředí, jenž je přívětivé k lidem se zdravotním postižením,“ řekl Ladislav Šnevajs (KDÚ-ČSL), náměstek primátora.

Olomoucká radnice chce v budoucnu nabídnout provozovatelům restaurací a jiných veřejných zařízení certifikaci o bezbariérovém přístupu. Majitelé by pak tato místa mohli novým logem označit.

Magistrát města měl k dispozici jedinou nabídku loga, protože kromě Studia Trinity se do soutěže nikdo nepřihlásil. Za vítězný návrh a vypracování grafického manuálu pak autorka získala 50 tisíc korun.

Co na nové logo projetku Bezbariérová Olomouc říkáte?
Svůj hlas můžete vyjádřit v anketě v pravém sloupci nebo svůj názor můžete připojit v diskusi pod článkem.