„Nabízíme okolo dvaceti táborů a některé z nich jsou už teď obsazené. Je ideální čas se přihlásit, čím dřív tím lépe," potvrdil mluvčí olomouckého Domu dětí a mládeže Radek Ježowicz.

"Máme tradiční tábory, které jsou pro děti od šesti do patnácti let. Kromě toho ale nabízíme i tábory, které jsou specializované na nějaké činnosti, což je například fotografická dílna nebo elektrotechnické tábory nebo soustředění modelářů. Přihlašovat se děti mohou i do příměstských táborů,“ uvedl.

Z několika desítek možností pak mohou děti a jejich rodiče vybírat v olomouckém Akademik sport centru.

„Děláme pobytové tábory pro malé děti i teenagery. Hlavně pak nabízíme příměstské tábory v Olomouci a letos máme hodně širokou nabídku. Jsou celé prázdniny a v každém týdnu je sedm až jedenáct specializací, které si mohou děti vybrat podle zájmu," vyjmenovala projektová manažerka Akademik sport centra Hana Vyroubalová.

"Někde jsou ještě volná místa, někde se to zaplnilo už během školního roku. Naše zkušenost je taková, že se děti dohlašují i během prázdnin a stává se, že přijdou na začátku prázdnin a pak i v jejich průběhu,“ doplnila.

Jak se krotí puberťáci nebo indiánský tábor. To jen malý výčet táborů litovelského Domu dětí a mládeže, kde jsou ještě volná místa.

„Ještě máme volná místa ve čtyřech kurzech. Pokud to jsou tábory na našich základnách což je Cakov i Vidnava, tak tam je možnost přihlásit se i dva nebo tři dny před odjezdem,“ informovala zástupkyně ředitelky Ivana Odstrčilová.

V Uničově pro děti připravili celkem devět táborů, na čtyřech z nich je ještě mají volná místa. Rodiče mohou své děti přihlašovat i do šternberského Domu dětí a mládeže.

„Ještě nějaká volná místa máme, postupně otevíráme příměstské tábory. Volno máme ještě na osmi táborech, ostatní už jsou naplněné a zájem o tábory roste. Před několika lety jsme dělali tak čtyři tábory, teď jich v průběhu roku pořádáme okolo dvaceti,“ uvedl ředitel šternberského Domu dětí a mládeže Miloslav Sadil.

Oproti loňsku však rodiče trochu připlatí.

„Tábory jsou asi o sto až dvě stě korun dražší. Záleží ale jak které, některé mají stejnou cenu,“ uvedl Ježowicz.

„Ceny jsou trochu vyšší, protože jsou náklady na potravu a dopravu vyšší. My na táborech poskytujeme veškeré služby, takže i ta cena musí jít trochu nahoru,“ doplnila Odstrčilová.

Za týdenní pobyt tak rodiče mohou zaplatit přibližně od dvanácti set do tří tisíc korun a více. Za příměstský tábor pak od pěti set do devíti set korun a víc.