V okolí Nákla měl neznámý člověk obtěžovat děti a lákat je do své blízkosti. Údajně se objevily minimálně dva takové případy.

Varování před možným nebezpečím se objevilo mimo jiné také na webech Střeně či Litovle. Místní také zalarmovali policii.

Ta v úterý informovala, že zde se s největší pravděpodobností jedná o nedorozumění.

Policie v této souvisloti eviduje jeden případ, kdy rozjařený mladý pár v autě měl začátkem letošních prázdnin u Střeně oslovit dvě nezletilé dívky a nabídl jim nejdříve svezení na pískovnu Náklo, poté i sladkosti či něco k pití. Když děvčata odmítla, pokračovalo auto dál v cestě.  

Ilustrační foto.
Točil vodítkem a naháněl na hřišti děti. V sobě měl skoro tři promile
Následky nehody náklaďáku u náměstí Republiky v Olomouci, 15. 7. 2019
Náklaďák v centru Olomouce sejmul plot i rozvodnou skříň a jel dál

Oznámení o této události, která se měla odehrát 4. července, přijalo policejní oddělení v Litovli v pátek 12. července.

„Oznámení bylo důsledně prověřeno a bylo zjištěno, že se zde jednalo o nedorozumění. Informace uvedené v některých médiích se tak ukázaly jako zavádějící,“ sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Při komunikaci s dívkami nedošlo ani k vystoupení posádky z vozidla, dívky nebyly k ničemu nuceny, nikdo z posádky vozidla je fyzicky nekontaktoval ani se o dané nepokusil,“ uvedla mluvčí policie.

Dívkám se prý pouze posádka vozidla zdála nepřirozeně veselá. Po krátkém rozhovoru mladého páru s dívkami odjelo auto směr Náklo.

Policie přesto apeluje na rodiče, aby upozorňovali děti na nebezpečí kontaktu s neznámými lidmi. Jako pomůcku lze využít například Zásady bezpečného chování pro děti.

„V případě, že by se rodiče dětí dozvěděly o nestandardním chování cizích lidí vůči svým dětem, ať se neprodelně obrátí na linku 158. To mohou učinit samozřejmě i děti samotné,“ připomněla policejní mluvčí Urbánková. (kof, ber)

Místo srážky osobního auta s cyklistou v Olomouci 11. 7. 2019
Na hlavě kapuci, v uších sluchátka. Mladý cyklista poškodil auto a ujel
Následky tragické nehody u Dubu nad Moravou, 11. 7. 2019
Tragická srážka u Dubu: jeden ze zraněných je stále ve vážném stavu