Třípodlažní objekt vyroste v sousedství nemocnice a budoucího atletického stadionu. Hala bude obsahovat víceúčelový bazén s plaveckou, rekreační, výukovou a dětskou částí včetně wellness.

Součástí wellness budou sauny, parní lázeň, odpočívárna a venkovní ochlazovací terasa s ochlazovacím bazénem.

Plavci se mohou těšit na pětadvacítku se šesti plaveckými drahami. Zábavný bazén nabídne proudový kanál, houpací záliv, masážní trysky či vodní chrlič. Chybět nebude tobogan.

Na Masarykově třídě v Olomouci začalo přesouvání konstrukce nového mostu přezdívaného "Rejnok" nad řeku Moravu, 10. 12. 2020
Manévry na Masaryčce: Rejnoka sunou nad řeku, chodci neprojdou

Začátek zřejmě v únoru

Pro pokračování největší investiční akce v posledních letech ve Šternberku hlasovali zastupitelé jednomyslně. Město má stavební povolení na stavbu haly, které nabylo právní moci 4. listopadu, a již uzavřelo smlouvu se zhotovitelem.

Ten aktuálně dokončuje prováděcí dokumentaci stavby, tedy podrobný popis konstrukčních prvků a charakteristik stavby. Obsahuje bližší specifikaci materiálů, řešení detailů stavby či technologické postupy.

„Možná už v lednu či únoru bychom mohli začít stavět. To se však nestane dříve, než vše odladíme a budeme si jisti, že stavbu jsme schopni provést v požadované kvalitě,“ uvedl starosta Stanislav Orság

Stavba nové interny ve Šternberku podle projektu studia Adama Rujbra, 6. listopadu 2020
Ve Šternberku roste moderní interna. Takto teď vypadá

Čtvrt miliardy

Před dokončením je nyní projektová dokumentace na výstavbu komunikace a parkovacích stání a dokumentace na vodohospodářské objekty.

Schválený schodkový rozpočet na rok 2021 počítá s investicemi v celkovém objemu 251,7 milionu korun, z toho výstavba krytého plaveckého bazénu činí 141 milionů.

Město předpokládá zapojení nevyčerpaných vlastních prostředků z minulých let v celkové výši 149,3 milionu korun. Hotovo by mělo být v roce 2022, kdy plánuje zapojit přebytek 41 milionů korun.

„Máme z minulých let našetřenou velkorysou částku určenou na investice, kterou z velké části utratíme. Zůstane malá rezerva. Nedostáváme se však do nějaké krize, nemáme velké úvěry, velké zadlužení,“ uvedl Orság na jednání zastupitelstva.

Přestavěný supermarket Lidl ve Velkomoravské ulici v Olomouci před otevřením. 8. prosince 2020
Nový Lidl v Olomouci chystá otevření. Takto teď vypadá

Nová komunikace i pro heliport

Celková investice dosáhne 202 milionů korun, a to vzhledem k dalším položkám vyvolaným stavbou bazénu. Přesáhnou 35 milionů korun. Nejnákladnější bude ul. Gen. Eliáše - 25 milionů korun.

Nová komunikace v ulici bude do budoucna sloužit také pro zásobování nemocnice a jako příjezdová trasa k nové stanici záchranné služby, kde by měl vzniknout heliport.

Kluziště ve Velké Bystřici, 9. prosince 2020
Kluziště ve Velké Bystřici otevřelo, větší chystají v Hlubočkách. Podívejte se

Provozní miliony z rozpočtu

Město počítá s pronájmem bazénu - k tomuto účelu byla založena městská obchodní společnost Šternberská sportovní.

Očekává, že provoz každoročně zatíží městský rozpočet. Vedení města si nechalo odhadnout varianty provozní ztráty, kdy realistická počítá s částkou ve výši 4,5 až 5 milionů korun.

Město v ní kalkuluje s odhadem 120 000 návštěvníků vnitřní bazénové části a 8 000 osob ve wellness.