„Smlouvy byly uzavřeny na základě výsledku veřejné zakázky, která byla zadána v otevřeném řízení dle zákona o zadávání veřejných zakázek. Společnost Strabag zvítězila s nabídkovou cenou ve výši 154 200 000 korun bez DPH,“ informovala mluvčí radnice Irena Černocká.

Město zakázku soutěžilo metodou Design & Build, kde je zadávací řízení vypsáno zároveň na projektovou činnost i zhotovitele. Ten nese odpovědnost za zpracování projektové dokumentace a celkovou kvalitu provedení veřejné zakázky.

Třípodlažní objekt firma postaví na pozemcích v majetku města v sousedství areálu nemocnice a budoucího atletického stadionu.

„Krytý bazén bude obsahovat víceúčelový bazén s plaveckou, rekreační, výukovou a dětskou částí včetně wellness. Součástí wellness jsou sauny, parní lázeň, odpočívárna a rovněž i venkovní ochlazovací terasa s ochlazovacím bazénem. Návštěvníci zařízení budu moci rovněž využít prostor k občerstvení,“ uvedla Černocká.

Říjen 2019.  Jižní křídlo historické nádražní budovy ve Šternberku je pryč.
Kus nádraží ve Šternberku už je zbouraný, proměna bude radikální

Vířivky i tobogán

Město počítá s pětadvacetimetrovým bazénem se šesti plaveckými drahami, který bude splňovat kritéria pro konání plaveckých závodů.

„Výcvikový bazén bude mít rozměr cca 10 x 6 metrů s hloubkou vody 0,9 – 1,1 metru. Zábavný bazén bude disponovat vodní plochou cca 113 metrů čtverečních a bude vybaven proudovým kanálem, houpacím zálivem, masážními tryskami, vodním chrličem, sedacími lavicemi a lůžky s vodní a vzduchovou masáží, chybět nebudou ani vířivky a je počítáno i s toboganem,“ popisovala mluvčí.

Na vlastní krytý plavecký bazén se těší nejen třináctitisícový Šternberk, ale i lidé v sousedních obcích.

„S dětmi jezdíme plavat do Uničova. Objednáváme autobusy, platíme drahou dopravu a na cestě trávíme dohromady hodinu,“ popisovala již dříve Božena Bobková ze Základní a Mateřské školy Babice. „Kdyby se postavil bazén ve Šternberku, máme to veřejnou dopravou tři kilometry - pár minut. Už aby to bylo,“ reagovala.