Auta vybavená hydraulickými navijáky a jeřábem s pracovním košem pro dvě osoby pomohou zejména u silničních a železničních nehod, záchrany osob při zřícení staveb a závalech stavebními konstrukcemi.

„Vozidlo je možné použít i pro manipulaci s těžkými předměty, odstraňování překážek z komunikací, vodních toků při povodních a vichřicích,“ doplnil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Novou techniku hradil Olomoucký kraj.

Slavnostního předání a symbolické změny majitele klíčů se zúčastnil ředitel HZSOL Karel Kolářík, krajský hejtman Ladislav Okleštěk (ANO) a český premiér Andrej Babiš (ANO).

Rozsáhlou modernizací prošla v minulých měsících základní škola v Náměšti na Hané. Na půdě se podařilo vytvořit učebny přírodních věd, jejichž součástí je i observatoř, díky níž žáci budou moci sledovat dalekohledem nebeská tělesa a jevy.
Náměšť zmodernizovala školu, má i observatoř

Starší auta pro SDH

Díky obnově požární techniky u Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje je možné vyčlenit stávající používanou, ale stále funkční techniku a předat ji jednotkám sboru dobrovolných hasičů. Nejinak tomu bylo i tentokrát.

„Na základě charakteru zásahového obvodu, počtu zásahů a vyhodnocení stavu stávající techniky byli vybráni dobrovolní hasiči z města Konice a z obce Jindřichov,“ informoval Hošák.

V Konici vyměnili starý Liaz za novější Iveco. V Jindřichově už jezdí k zásahům místo v Tatře z roku 1970 v cisternové automobilové stříkačce Man. Ta dosud sloužila profesionální jednotce v Hranicích.

Přestavba nádraží ve Šternberku, 8. ledna 2020. Dělníci snesli starou střechu objektu a pracují na novém krovu.
Přestavba nádraží ve Šternberku pokračuje. Takto teď vypadá