Koupaliště se pomalu vzpamatovává a po letech nezájmu se opět stává oblíbeným cílem Olomoučanů

Koupaliště je upravené a počty návštěvníků po letech zase stoupají. „Poděbrady zase začínají být navštěvované a vracejí se nám návštěvníci, tak jak tomu bylo před několika lety. Návštěvnost se zvedla zhruba o 20 procent. Lidé jsou spokojení a mají dobrý pocit z toho, že se pro ně něco dělá,“ řekl provozovatel rekreačního zařízení na Poděbradech Vlastimil Sedláček. I město chce rekreačnímu zařízení pomoci, a to příspěvkem na odvoz odpadků.
„Město přislíbilo, že se bude finančně spolupodílet na úklidu a přišla mi už i konkrétní objednávka. Každé ráno nastupuje četa, která sbírá odpadky, máme tam odpadové pytle a ty se pak dvakrát týdně odvážejí na skládku do Mrskles,“ řekl Sedláček.

„V souladu s rozhodnutím městské rady se město bude podílet na zajištění čistoty a likvidaci odpadů v areálu Poděbrady. Panu Sedláčkovi jsme už odeslali objednávku s tím, že jde o částku 70 tisíc korun. Naším cílem je podpořit takový stav, aby tam mohla být rekreace ve shodě se zájmy ochrany přírody a krajiny, a aby se zase přírodní koupaliště Poděbrady stalo místem, kde se lidé budou chtít a budou mít možnost se rekreovat,“ řekl vedoucí odboru životního prostředí magistrátu města Olomouc, Petr Loyka.

Vylepšují pláže

Úpravy koupaliště jsou už v plném proudu. Kromě obnovy pláží a volejbalového hřiště se chystají i další vylepšení. „Pro návštěvníky se upravilo i pobřeží. Mají tam stánek s občerstvením, kde si mohou koupit chlazené nápoje, zmrzlinu, jednoduché občerstvení a mají tam i slunečníky, posezení. Upravují se i venkovní prostory a jakmile se na nás počasí o víkendu usměje, uděláme v prostoru, který jsme pro návštěvníky upravili, dětský den,“ dodal Sedláček. Nedaleko stánku s občerstvením je i obnovené hřiště.

„Vnímám ty úpravy. Jsem rád, že se tu konečně něco děje, v minulých letech bylo situace na Poděbradech smutná. Teď to začíná vypadat dobře,“ potvrdil návštěvník Jan Belis z Olomouce.