S úderem 13. hodiny se kostelem rozezněly tóny kláves, flétny či houslí. Zazpíval sbor. Naslouchaly desítky lidí. Ti zpozorněli v okamžiku, kdy se slova ujal místní farář Miroslaw Lukasiewicz.

Ten během bohoslužby k sobě a k betlému v kostele přizval děti se zvonečky v rukou. Hlasité cinkání utichlo, když jim duchovní začal vyprávět příběh.

Byl o narození Ježíše Krista v Betlémě. Přišel za ním vlk a chtěl jeho i Marii a Josefa sežrat. Jenomže v okamžiku, kdy na něj cenilo zvíře zuby, se na něj malý Ježíšek s láskou podíval a usmál se na něj.

To se zvířeti ještě nikdy nestalo. Když poté vlka miminko pohladilo, praskla mu kůže a vyskočil z ní člověk. Ten děkoval Bohu, že se mu narodil syn a z něj se stal člověk.

„I když se v každém z nás skrývá vlk a občas ho ukážeme, ve skutečnosti jsme všichni hodní," vysvětloval Miroslaw Lukasiewicz děti. Protože právě o Vánocích pod stromečkem se podle dárků ukáže, jak hodné během celého roku byly.

Příběhu naslouchala třeba i rodina Dostálova, která přijela na mši z Drahanovic. „Do kostela chodíme pravidelně, ale na této mši jsme poprvé. Hlavně proto, že máme malé miminko," svěřili se rodiče, kteří obvykle o Vánocích navštěvují půlnoční mši. S kočárkem postávali poblíž vstupních dveří.