„Spoustu kabelek jsem si koupila v euforii, že je budu k něčemu nosit, ale nakonec jsem je použila jen párkrát. Bylo mi líto, že jen tak leží ve skříni. Když jsem se před rokem dozvěděla o veletrhu, začala jsem je střádat a vyčkávala jsem, kdy opět vypukne, abych tašky mohla využít na takto pěkný účel," popisuje své pohnutky k zapojení do veletrhu olomoucká galeristka Ivana Šmidová.

Přesto, že jí ke každé kabelce pojí vzpomínka na nějaké životní období, loučení s nimi nebylo zase tak těžké.

„Když se na každou z nich podívám, vybaví se mi třeba, že tuhle jsem měla na krásné dovolené u moře, nebo že tu jsem zase dostala od dcery. Většinou ale stejně nosím dvě nebo tři větší a praktičtější tašky, do kterých se mi vejde nákup a další věci, která asi každá žena musí během dne obstarat. Navíc, ty které nepoužívá, teď mohou udělat radost nějaké další dámě, což mě také moc těší," říká Ivana Šmidová.

Mezi doplňky, které se rozhodla darovat, má i ona své favority.

„Určitě by mohla zaujmout hnědá kabelka s imitace hadí kůže, na které jsou černé květy. Je velká a vejde se do ní spousta věcí a přitom vypadá velice elegantně. Sice jsem ji měla asi jen pětkrát, ale vizuálně se mi moc libí. U ní jsem se dokonce chvíli rozhodovala, že si ji nechám, ale nakonec jsem ji přidala k těm šestnácti dalším. Teď mi v šatníku zbyly asi tři, ale vůbec mě to nemrzí. Je to aspoň další příležitost udělat si radost a koupit si nějakou další," vypráví s úsměvem Ivana Šmidová.

Kabelkový veletrh Deníku není první charitativní akcí, do níž se Ivana Šmidová zapojila. Spolu s manželem pořádají ve své galerii Anděl charitativní koncerty i výstavy.

„Tím, že máme galerii, snažíme se pomáhat v rámci svých možností. Například jsme uspořádali výstavu handicapované slečně, která díky tomu začala prezentovat svou práci na různých dalších akcích, je žádaná a stouplo ji sebevědomí. Ten pocit, kdy někomu takhle pomůžete, dodává obrovské množství energie a radosti a to za to přece stojí," říká na závěr olomoucká galeristka Ivana Šmidová.