„Zahájení výstavby je připraveno podle plánu ihned po získání potřebných povolení, ideálně ještě v tomto kalendářním roce,“ sdělila mluvčí Kauflandu Renata Maierl.

„Novou prodejnu bychom rádi pro naše zákazníky otevřeli v roce 2021,“ dodala.

Kaufland již získal pro novostavbu podél ulic Okružní a Hněvotínská územní rozhodnutí. Stavební řízení zahájil olomoucký stavební úřad počátkem června.

Současná prodejna a vizualizace proměny Lidlu u Velkomoravské ulice v Olomouci
Lidl u Zenitu zavírá, vyroste tam nová prodejna. Takto má vypadat

Stovky parkovacích míst a elektrárna na střeše

Obchodní centrum je navrženo s jedním podzemním a dvěma nadzemními podlažími s celkovou zastavěnou plochou 7140 metrů čtverečních. Do Kauflandu a z něj by motoristé jezdili z ulic Okružní a Hněvotínská.

Vznikne zde celkem 325 parkovacích míst, přičemž 113 je navrženo jako nekryté parkoviště a větší část, 212 parkovacích míst, bude zapuštěna do terénu pod obchodním domem.

Hypermarket je navržen s prodejní plochou o výměře 4122 metrů čtverečních.

Do druhého nadzemního patra je soustředěno zázemí pro zaměstnance. Na střechu chce investor umístit fotovoltaickou elektrárnu, jejíž produkce bude sloužit pro spotřebu energie v rámci provozu hypermarketu.

V budově bývalého kina Míra na náměstí Hrdinů v Olomouci připravuje svou provozovnu McDonald's. Ten naposledy v centru města sídlil v Salmově paláci na Horním náměstí (ve výřezu)
McDonald's se vrací do centra Olomouce. Už chystá pobočku

V sousedství nové rezidence

Kaufland si vyhlédl pro umístění druhé olomoucké prodejny jednu z nejlukrativnějších adres, kde v posledních letech vyrostly stovky bytů a další jsou ve výstavbě.

Právě výstavbou nových bytových domů a zejména "Rezidence Hněvotínská - Za hřbitovem“ zdůvodňuje investor, proč by měl v krajském městě vyrůst jeho další hypermarket.

Nejbližší nákupní centrum se nachází na Horním Lánu, kde lidé mohou využít nabídky Terna či OC Haná.

Vizualizace Vila Parku Tabulový Vrch
Rezidence na Tabuláku už prodává byty. Záchranka bude přistávat jinudy

Nové řešení křižovatky

Pozemky na místě průmyslového areálu bývalého Mila koupil Kaufland od ústeckého výrobce drogistického zboží společnosti Schicht. Zhruba půl roku probíhala demolice objektů a příprava plochy pro samotnou výstavbu.

V lokalitě s frekventovaným provozem na obou komunikacích je plánováno nové řešení křižovatky. Stávající by měla nahradit okružní křižovatka. Počítá se také s dalšími úpravami komunikací Hněvotínská – Okružní.

Křižovatka Okružní a Hněvotínské ulice v Olomouci
Z křižovatky na Okružní bude rondel. Ale ne u vodojemu