Řeč je o Sochorových kasárnách, které se armáda pokouší prodat už počtvrté. Vloni v prosinci začala na 220 milionech. Poslední nabídka, z výběrového řízení v minulém týdnu, dělá 145 milionů korun. Zájemci si mohou areál prohlédnout v pondělí.

Bývalá armádní kasárna leží v památkově chráněném území mezi ulicemi 17. listopadu, Šantova a Wittgensteinova. Jde o pozemky o rozloze 1,7 hektaru a třípodlažní budovy stojící většinou po obvodu areálu.

Armáda areál využívala do června předloňského roku. Konkrétně 6.polní nemocnice.

„Budovy sloužily k administrativě, ubytování, skladování, stravování, parkování a údržbě techniky. Objekt je napojen na veškeré inženýrské sítě veřejných dodavatelů," informovalo ministerstvo ve zveřejněném inzerátu.

Ministerstvo obrany kasárna nepotřebuje a chce se jich zbavit. Armáda vloni nabídla kasárna jiným státním institucím.

„Žádná z organizačních složek státu o něj neprojevila zájem, proto byl tento nemovitý majetek prohlášen za nepotřebný pro stát," sdělil v prosinci Vladimír Lukovský z tiskového odboru ministerstva.

Minimální kupní cena byla v neúspěšném prvním kole výběrového řízení stanovena přesně na 220 418 520 korun.

„Byla stanovena na základě znaleckého posudku. Objekt Sochorových kasáren se nachází na lukrativním místě a již v minulosti o něj několik žadatelů projevilo zájem. Tyto faktory zvyšují šance na jeho úspěšný prodej," uvedl po vyhlášení prodeje v prvním kole Lukovský.

Nabídky s minimální cenou 145 milionů korun mohou zájemci o nemovitost posílat na ministerstvo do 19. září. Kauci ve výši 100 tisíc korun by měli připsat na účet zadavatele do 21.září.

SOUVISEJÍCÍ: Kasárna u Šantovky: třetí pokus o prodej, cena spadla o 50 milionů