Čokoládový festival 

Dušené hovězí s čokoládou, čokoládový likér, pralinky na všechny způsoby i ten nejjemnější karamel můžete ochutnat na víkendovém čokoládovém festivalu v olomouckém obchodním centru Šantovka.

Kromě spousty dobrého sladkého i slaného ochutnávání se můžete těšit na zábavná vystoupení nebo kreativní workshopy. Jeden šťastlivec navíc objeví v čokoládovém pamlsku klíč, který otevře truhlu s pokladem.

Čokoládový festival nabídne na Šantovce voňavé dobroty už v pátek od 14 do 18 hodin, v sobotu a v neděli od 10 hodin. 

Hedonistický ples na cucky

Jubilejní desátý ples Divadla na Cucky propukne v sobotu od 19 hodin, a to v hedonistickém duchu.

Slastiplným večerem v Domě u parku bude provázet duo slovenských herců-svůdníků, Šimon Ferstl a Tomáš Pokorný. Těšit se můžete na vystoupení New Street Band a DJ Kurzola, bohatou tombolu i zábavné soutěže.

Ilustrační foto
Kabáty rozepnout a na sluníčko! O víkendu si užijeme jara

Olomoucké masopustní veselí

Masopustní veselí propukne letos poprvé také na olomouckém Horním náměstí, a to v sobotu od 9 hodin.

Návštěvníky čekají lidové tradice, bohatý kulturní i hudební program, včetně folklorních souborů z celé Hané nebo kejklířů.

Chybět nebude tradiční průvod masek a hodové speciality, kterým budou vévodit dobroty z domácí zabijačky. Program i občerstvení je připraveno také pro děti.

Ilustrační foto
Olomoucký ples rozezní Lou Bega, dorazí i Dáša z Mostu!

Láskyplný program v pevnosti

Valentýnský víkend můžete strávit netradičně v olomoucké Pevnosti poznání. Aktivity pro páry i celou rodinu s tématem lásky tady čekají ve všech expozicích.

Historická část ožije příběhy lásky – dozvíte se, když vznikla první Valentýnka a sami si můžete jednu takovou vyrobit. Ruce i hlavu zapojíte při řešení hlavolamu srdce a můžete vyzkoušet algoritmus, který prozradí, zda se k sobě skutečně hodíte.

Chybět nebudou nápoje lásky, tajné vzkazy, valentýnské dárečky nebo přednášky o zamilovaném životě ve zvířecí říši.

Ilustrační foto
Olomoucký ples rozezní Lou Bega, dorazí i Dáša z Mostu!

Honba za pokladem v aquaparku

Tradiční nocování se koná v pátek od 18.30 hodin v dětském koutku Akvárko v olomouckém aquaparku, tentokrát na téma Honba za pokladem.

Děti čeká dobrodružná cesta napříč celým aquaparkem, na jejímž konci čeká malé odvážlivce poklad.

Akce s přespáním je vhodná pro děti od pěti do osmi let. Za jedno dítě zaplatíte 450 korun, počet míst je omezen a je třeba se tedy registrovat v dětském koutku.

Hanácké bál roztančí Litovel

Ani letos v Litovli nebude chybět tradiční, v pořadí již XXXIII. Hanácké bál, který se koná v pátek 15. února. Stejně jalo v loňském roce večer zpříjemní kapela z Moravského Krumlova Fantastic Band, Hanácká môzêka a folklorní soubor Hanačka.

Těšit se můžete také na lidové občerstvení a bohatá tombola. Za vstupné na místě zaplatíte 170 korun, krojovaní návštěvníci zaplatí o 70 korun méně. Ples začíná ve 20 hodin.

Ilustrační foto
Kam v únoru na ples? Tady je velký přehled

Den dřeva na Sluňákově

Den plný aktivit pro rodiče i děti si připravili v sobotu ve Sluňákově. Čekají vás tematická stanoviště, kde si vyzkoušíte práci se dřevem či stavbu krmítek.

Představí se také Rodinné centrum Heřmánek, loutkové divadlo Kašpárkova říše nebo olomoucký řezbář Václav Lemon.

Prací se dřevem vás provedou studenti Střední školy řezbářské z Tovačova. Vstup je zdarma, na akci však budete mít možnost přispět na činnost Sluňákova.

Boj o rekord v Olomouc City

V obchodním centru Olomouc CITY budou vytvářet nejdelší Osu lásky a potřebují vaši pomoc. Právě v sobotu 16. února tady vyvrcholí měsíc lásky v Olomouc City, a to akcí mOC miluju.

Součástí eventu bude módní přehlídka, hudební a pěvecká vystoupení, poradenství, soutěže a „Osa lásky“, s níž bude obchodní centrum bojovat o zařazení do České knihy rekordů. Odpolednem provede moderátor Petr Šimek. Vstup zdarma.

Práce na stavbě mimoúrovňového křížení v Předmostí vypuknou na jaře naplno
Přerov zaškrtí uzavírka tepny od Olomouce. Začne dlouhá stavba estakády

Dětský šibřinkový karneval 

Zábavné odpoledne plné masek, hudby, tančení a soutěží čeká na malé návštěvníky v sobotu od 14.30 hodin ve velkobystřické Sokolovně.

Na dětských šibřinkách nebude chybět ani občerstvení nebo tombola. Dospělí za vstup zaplatí 30 korun, děti a všichni v maskách mohou přijít zdarma.

Maškarní šibřinky

Sdružení dobrovolných hasičů Myslechovice pořádá v sobotu od 20 hodin v místním kulturním domě Maškarní šibřinky.

K tanci a poslechu bude hrát kapela Asteor a o půlnoci na návštěvníky čeká bohatá tombola. Chybět samozřejmě nebude ani občerstvení. Vstupné stojí 80 korun, ale všichni, kteří přijdou v maskách, mají vstup zdarma.

Nezbedné pohádky

Nezbedné pohádky míří do Divadla na Šantovce. V neděli od 16 hodin čeká na malé diváky setkání s Karkulkou, Kmotrou Liškou a dobráckým Strýčkem Vlkem, který je schopen z hladu sníst i gramofonové desky – ovšem babičky nebo Karkulky by se ani nedotkl.

Druhá pohádka povypráví o třech kůzlátkách, která se bojí zpátky přes les. Vstupné stojí 125 korun, představení trvá 50 minut.

Olomoucká radnice.
Olomoucký orloj nahradí plachta s jeho obrazem. Atrakci ukryje lešení
Developerský projekt Bydlení Šantova vyrůstá v sousedství historického jádra Olomouce a zahrnuje celkem 256 bytových jednotek
Olomouc je pro developery hitem. Na severu bytové domy nestaví