Maraton s Pánem prstenů v Metropolu

Pán prstenů

Dvanáctihodinový maraton s Tolkienovým Pánem prstenů se rozjede v pátek 1. srpna odpoledne v olomouckém kině Metropol.

K vidění budou od 17 hodin postupně všechny dílky trilogie, tedy Společenstvo prstenu, Dvě věže a Návrat krále. 

Promítat se bude prodloužená verze filmů, takže na plátně se objeví navíc 140 minut příběhů ze Středozemě.

Ten, kdo přijde v kostýmu z filmu, dostanete slevu 50% na celý maraton a malé překvapení k tomu. VÍCE na webu kina Metropol

Poděbrady zvou na grilovačku a kino

Víkendová pohoda na olomouckých PoděbradechKino, kapely ale i komponovaný večer věnovaný Kubě. Pestrý program připravili na měsíc srpen pořadatelé na oblíbené rekreační ploše, olomouckých Poděbradech.

„Každý víkend mohou návštěvníci ochutnat speciality z grilu od šéfkuchařů a k tomu si zpříjemnit pobyt u „Olomouckého moře" úžasným programem," láká provozovatel koupaliště Jiří Holub.

Druhá půlka prázdnin na Poděbradech odstartuje hned v pátek 1. srpna a to letním promítáním pod širým nebem. Ve 21.15 bude v nabídce snímek Koleje osudu. O den později, v sobotu 2. srpna, pak všem přítomným zahraje kapela Hubertus. Více informací zájemci najdou na facebookovém profilu Olomoucké Poděbrady.

Hanácké Woodstock s Framusem 5

Hanácké Woodstock ve Velké BystřiciPoctivým českým bigbítem se o následujícím víkendu rozezní amfiteátr v Zámeckém parku ve Velké Bystřici na Olomoucku. Známé i méně slavné kapely se sem sjedou na čtvrtý ročník festivalu Hanácké Woodstock.

Hlavními peckami přehlídky budou legendární kapley Blue Effect a Framus 5 s Michalem Prokopem. Doplní je ale i další kvalitní muzika v podání kapely Votchi nebo olomouckého uskupení Nylon Jail.

Program nabídne i mladou začínající kapelu Superface ze Šternberka nebo našlapané revivalové skupiny hrající hudbu Black Sabbath, AC/DC nebo Apocalypticy. VÍCE ZDE…

Katapult na oslavě v Nákle

KatapultSlavné hity "Kaťáků", koncerty, dobré jídlo a pití i atrakce pro děti zpříjemní v sobotu odpoledne návštěvníkům oslav 106. výročí založení Sokola v Nákle.

Svůj talent předvedou i členové Sokola, kteří chystají cvičení dětí a žen a pro nejmenší bude připravený i skákací hrad.

Brány zahrady sokolovny a přilehlá hřiště se pro příchozí otevřou od 14 hodin. Po fotbalovém zápase, koncertu dechovky či country kapely se roztočí pořádný rockový kolotoč. Ve 20 hodin na podium zamíří Katapult s nestárnoucím Oldou Říhou.

„Moc se těšíme a předvedeme pořádnou show. Zahrajeme jak starší skladby, tak i ty z posledního alba. Rozhodně ze sebe hodláme vydat to nejlepší," lákal na koncert a oslavy založení Sokola zpěvák a kytarista skupiny katapult Oldřich Říha. VÍCE ZDE…

Rytíři, turnaje, pohádky na Sovinci

Pestrý celodenní program připravili na víkend na hradě Sovinec. V sobotu i v neděli zde proběhne velkolepá akce s názvem "Na příkaz císaře".

Na příchozí čekají svůdné dámy a udatní rytíři při šarvátkách na sekery, palcáty i meče, rytířský turnaj v seku mečem, kejklířská a divadelní představení i středověcí těžkooděnci v plné zbroji. PODROBNÉ INFO na webu hradu Sovinec

Hanácké skanzen zve na sklizeň a dobroty

Ukázky tradiční sklizně a výroba dobrot z tvarohu nabídne o nadcházejícím víkendu Hanácke skanzen v Příkazech. Akce v Souboru staveb lidové architektury odstartuje v sobotu 2. srpna v 10 hodin.

Na návštěvníky čekají ukázky ze sklízení obilí tradičním způsobem, ale i výroba pochutin z tvarohu, jako jsou pomazánky nebo třeba zakládání sýrů. Více informací na webu Hanáckého skanzenu Příkazy

Víkend s fotbalem ve Chválkovicích 

Ilustrační foto.Pořádnou porci poctivého domácího fotbalu si v sobotu a v neděli můžete dopřát na hřišti SK Chválkovice. ¨

Tradiční fotbalový turnaj Memoriál Miroslava Mikšíka svede dohromady týmy SK Velká Bystřice, Sokol Slavonín, TJ Slovan Černovír a domácích Chválkovic. 

Na sobotu je připraven i doprovodný kulturní program, v neděli po obědě pak utkání starých gard SK Sigma Olomouc - SK Chválkovice.

Nebude samozřejmě chybět bohaté občerstvení s dobrotami z udírny. VÍCE na webu SK Chválkovice

Bouzov ožije jarmarkem i rytířskou stezkou

Hrad BouzovPestrý program chystá na nadcházející víkend pro své návštěvníky hrad Bouzov. 

V sobotu 2. srpna se na hradě uskuteční velký turnaj na počest markraběte Jošta, podle pořadatelů se jej rozhodl navštívit i syn krále Jiřího z Poděbrad, pan Hynek z Poděbrad. Kromě toho na příchozí v sobotu i v neděli 3. srpna čeká program na prvním nádvoří, který odstartuje v 11 hodin a nabídne divadla, jarmak, dobovou kuchyni.

V sobotu pak v 18 hodin také koncert skupiny Klíč. Středověký jarmark před hradem bude v sobotu otevřený od 11 do 17 hodin, v neděli o hodnu méně, děti se mohou vydat po oba dny na rytířskou stezka v hradním příkopu, zkusit si žonglování, středověké tance, podívat se na šermířská vystoupení, rytířský turnaj nebo třeba kejklíře a fakíry.

Akce se koná v sobotu 2. a v neděli 3. srpna od 11 hodin. Vstupné na koncert skupiny Klíč je 70 korun. VÍCE INFO…

Hrad Šternberk roztančí Míša Růžičková

Především dětem bude patřit první srpnová neděle 3. srpna na hradě Šternberk.

Program zahájí krátká ukázka dětské Zumby, kterou si mohou vyzkoušet všechny přítomné děti. Dále bude připraveno malování na obličej a glitter tattoo, trampolína a další aktivity. V 16 hodin pak na příchozí čeká interaktivní taneční show Míši Růžičkové.

„Akce se uskuteční v areálu hradního parku a v případě nepříznivého počasí v hodovním sále hradu. Návštěvníci se tak nemusí bát, že by se v případě deště akce nekonala," sdělil ze správy hradu Jan Gottwald.

Doplnil, že v hradním parku bude zajištěno občerstvení a jeho brány se otevřou v 15 hodin. Vstupné na akci činí sto korun pro děti i dospělé, návštěvníci do dvou let mají vstup zdarma.

Týnec s Redfordem pod širým nebem

V letní kino se v sobotu 2. srpna večer promění areál zámecké zahrady ve Velkém Týnci na Olomoucku.

„Promítáme klasiku s Robertem Redfordem a Paulem Newmanem s názvem Podraz," vzkazují organizátoři.

Film rozsvítí stříbrné plátno ve 21 hodin, občerstvení v podobě pivo-limo a udírna nebude chybět. Vstupné je dvacet korun.

Filmová noc na Plumlově

Polská komedie SexmiseVýstava lidové keramiky, beseda s akademickým malířem Kristianem Kodetem a filmová noc. Hned na tři akce láká návštěvníky plumlovský zámek.

Nabitý víkend odstartuje vernisáž výstavy moravské a západoslovenské lidové keramiky ze soukromých sbírek. Ta je naplánovaná na pátek na šestnáct hodin, hodinu poté je na programu beseda s akademickým malířem Kristianem Kodetem, který až do konce srpna vystavuje na zámku své obrazy.

O příjemnou atmosféru se na besedě postará pěvecký sbor Proměny.

Sobotní večer pak bude patřit milovníkům filmu. Ti se mohou těšit na promítání Dobytí vrabčího hnízda a na kultovní komedii Sexmise.

O dobrou náladu se postarají kapely Hynkovy Zámky a Sibérija. Filmová noc na zámku začíná v devatenáct hodin.