Olomouc

Hanácký farmářský trh u orloje

Letos druhý farmářský trh rozloží svou nabídku v sobotu od 8 do 13 hodin na Horním náměstí.
Lidé zde najdou mimo jiné zabíjačkové speciality, čerstvé jehněčí, klobásky, sýry, biozeleninu, ovocné mošty i čokoládové pralinky a medové placky s oříšky.

Na malé zpěváky čekají v DDM

Zpívají vaše děti rády? Pokud ano a mají odvahu se postavit před publikum, tak je zde ta pravá příležitost odhalit skryté talenty.

V olomouckém Domu dětí a mládeže na Rožňavské ulici se v pátek od 16 hodin koná akce s názvem Zpíváme jako superstar, která je určena pro všechny, kdo nechtějí pět jen v koupelně.

Bazar pomůže ušetřit za dětské oblečení

Chcete obléknout svou ratolest do moderního oblečení a přitom ušetřit? Dojděte do Centra pohybu v Olomouci -Hodolanech.

V pátek a v sobotu se zde koná prodej zlevněných oděvů z Anglie. Prostory budou v pátek otevřené od 14 do 18 hodin, v sobotu pak od 9 do 12 hodin. Pro děti je připravená zábava a pro rodiče občerstvení. (wja)

Dve derniéry v Divadle na cucky

Divadlo na cucky se tento víkend loučí hned se dvěma představeními. V pátek mohou diváci naposledy vidět storytellingovou inscenaci s ryze ženským obsazením Jsem nebe a v neděli se v repertoáru naposledy objeví příběh tří mužů s názvem Obraz. Páteční představení začíná v 19.30 hodin a vstupné je 90 korun, v neděli zaplatí diváci 150 korun a hraje se dvakrát, a ro v 17:30 a ve 20:00.

Na soutěži se představí 1100 tanečníků

Jak se tančí disco, hip hop nebo street dance v profesionálním podání uvidí v sobotu návštěvníci olomoucké UP haly.

Od 11 hodin zde totiž začíná regionální kolo taneční soutěže Mistrovství České republiky tanečních skupin B2BALANCE TOUR 2013, na kterém se utká 1100 soutěžících od začínajících až po ty nejlepší.

VÍCE ZDE

Jak vyrobit šperky z fima?

Chcete obohatit svou šperkovnici o originální, vlastnoručně vyrobené doplňky z modelovací hmoty fimo? Jak na to, vám v neděli ukáží lektorky v Pavilonu zájmových činností na třídě 17. listopadu v Olomouci.

Od 9 hodin zde proběhne kurz, na kterém se zájemci mohou naučit nejrůznější techniky vytváření vzorů. Lektorky Magda a Markéta Meníškovy také předvedou, jak lze polymerové hmoty doplňovat organzou, kamínky a jinými ozdobami. Cena kurzu je 400 korun, pro návštěvníky s vlastním materiálem 300 korun.

Dětskou fantazii probudí ojedinělá divadelní scéna

Loutkovou pohádku o skřítcích, vílách i drakovi připravili na neděli v olomouckém Divadle hudby. Dětskou fantazii probudí už ojedinělá divadelní scéna, kterou autor Vítězslav Marčík vyrobil ze staré školní lavice a nejrůznějších mechanismů.

Pomocí nich ukáže dětem, jaké zvuky vydává například meluzína a malí návštěvníci si budou moci vyzkoušet i loutky z různých druhů dřeva. Představení začíná v 16 hodin a vstupné je 65 korun.

Akvaristická a terarijní burza

Akvarijní rybičky, hady, pavouky, ještěry, ale i krmivo či různé potřeby pro akvaristy a teraristy nabídne pravidelná burza v areálu Střední školy polytechnická v Rooseveltově ulici.
Otevírá v sobotu v 8 hodin, parkování v areálu školy je zdarma.

Příkazy

Zkuste Světáky, humor nezklame

Divadelní hru Světáci v podání souboru Sokola Litovel připravili na páteční večer v hotelu Záložna v Příkazech.

Diváci se mohou těšit na veselohru plnou inteligentního humoru i skvělé hudby. Začátek představení je v 19 hodin.

Haňovice

Kdo má lepší pálenku?

Čtvrtý ročník soutěže o nejlepší pálenku uspořádali na sobotu v Haňovicích.

V předsálí kulturního domu budou účastníci vybírat z několika desítek vzorků domácí pálenky z hrušky, jablka, švestky, třešně a meruňky. Vítězná pálenka bude vydražena na Kluzovských hodech a výtěžek půjde na dobročinné účely. Soutěží se od 14 hodin.

Trusovice

Maškarní ples s šaškem a mažoretkami

Dětský maškarní ples s Šášou Vikim a mažoretkami si v sobotu užijí malí i velcí návštěvníci kulturního domu v Trusovicích. Během bohatého kulturního programu, který připravil Svaz žen Bohuňovice, nebude chybět ani domácí bufet a bohatá tombola. Začátek plesu je v 15 hodin a vstupné je dobrovolné.

Uničov

Obří leporelo o českých dějinách

Obří leporela si mohou od čtvrtka prohlédnout návštěvníci Městská galerie, galerie U Minoritů a Městská knihovny v Uničově.

Dva metry vysoké a sedmdesát metrů dlouhé leporelo nazvané Dějiny udatného českého národa je koncipováno jako kreslený příběh, který je doplněn řadou faktů, chronologických tabulek a komiksových textů.

Jde o zvětšeninu knihy Lucie Seifertové Dějiny českého národa a pár bezvýznamných světových událostí.

V knihovně a galerii na náměstí je navíc pro malé návštěvníky připraven historický kvíz. Výstava potrvá do úterý 30.dubna a vstup na ní je zdarma.

Do klubu na operu z New Yorku

Záznam operního představení Don Carlo z Metropolitní Opery v New Yourku uvede v sobotu kinosál Městského klubu v Uničově. Návštěvníci si mohou vychutnat čtyřhodinové představení, během něhož uslyší ty nejlepší světové operní pěvce. Záznam Dona Carla začíná v 18 hodin a vstupné je 300 korun.