„Když můžu, tak vždycky pomůžu, tedy pokud mi to moje možnosti samozřejmě dovolují. Dát kabelku je asi to nejmenší, co můžu udělat," říká Zdenka Papoušková. Vysvětluje, že stejně jako většina žen i ona má doma v šatníku módních doplňků hned několik.

„Sice si už nějaké schovávám pro dceru, ale najdou se i kousky, které můžu postrádat," pokračuje. Do veletrhu se rozhodla věnovat kabelku, kterou má už víc než pět let.

„Je značková, černá a koupila jsem si ji v Praze. Bylo to v období, kdy jsem si myslela, že musím mít každou kabelku a zrovna tento typ a styl letěl, tak jsem si ji koupila. Bohužel jsem pak ale zjistila, že kvůli své práci ji vlastně ani nevyužiji," popisuje děkanka právnické fakulty a přiznává, že vzhledem k pracovní vytíženosti dnes preferuje tašky hlavně velké a praktické.

„Neustále přenáším nějaké papíry nebo notebook, potřebuji větší kabelky. Takže se při jejich výběru zaměřuji na lehké, velké a praktické kabelky," usmívá se. Sama se na kabelkový veletrh příští týden chystá. „Loni mi akce utekla, letos o ní vím s předstihem a ráda se zajdu do divadla na veletrh podívat," doplňuje Zdenka Papoušková.

Kabelky je možné věnovat ještě do čtvrtku 6. října a právě olomoucká univerzita nabízí jedno z několika sběrných míst v krajském městě, kde je možné je kabelky odložit.

„Sběrné místo je v našem UPointu na Horním náměstí. Podle posledních zpráv se nám kabelek sešlo několik desítek," doplnila mluvčí Univerzity Palackého Gabriela Sýkorová.

Kabelkový veletrh Deníku se chystá na středu 12. října. Letos se koná na dvou místech současně. Tradičně v prostorách Moravského divadla Olomouc, ovšem v novém čase od 14 do 17 hodin. Nově pak také v Přerově, konkrétně v Městském domě od 10 do 17 hodin.