Společnost JIP východočeská, největší česká firma působící v potravinách na tuzemském trhu, si pro své potřeby uzpůsobila jednu z komerčních prostor v Holické ulici v areálu v sousedství Baumaxu, kde se nachází například výdejní a plánovací místo nábytkářského gigantu IKEA.

V moderní prodejně východočeské značky najdou zákazníci řemeslné pekařství, řeznictví, do kterého společnost JIP dodává maso a masné výrobky z vlastní bourárny, úsek živých a chlazených ryb a mořských plodů.

Třída Svobody v Olomouci - křižovatku "u Drápala" zavře oprava,  červenec 2022
Začíná oprava křižovatky "u Drápala", zastaví i tramvaje. Kudy neprojedete

Kromě běžného sortimentu, bio a farmářských produktů slibuje rozsáhlý výběr ovoce a zeleniny od tuzemských i zahraničních pěstitelů.

„Specialitou nové olomoucké prodejny, která nemá jinde obdoby, je také Sushi Point, kde si můžete dát denně čerstvě připravené sushi různých druhů,“ informovala společnost.

Britský architekt Robert Bishop je autorem obchodního centra Šantovka v Olomouci, podílí se na projektu jeho dostavby i designu chystané výškové budovy Šantovka Tower
Architekt Bishop o podobě druhé Šantovky i věži: Zaslouží si dominantu

Prodejny JIP Cash&Carry nabízejí zákazníkům z řad podnikatelů i veřejnosti více než 30 tisíc položek. Podnikatelé mají zvýhodněné ceny díky zákaznické kartě.

Skupina JIP východočeská je jednou z největších rodinných firem v Česku. Vybudovali ji Jan a Ivo Plškovi, jejichž iniciály tvoří název firmy JIP. Vytvořili velkoobchod se sítí 17 velkoskladů plus síť na 30 vlastních maloobchodních a 13 Cash&Carry prodejen, z nichž nejnovější 15. července otevře v olomoucké Holické ulici.

Pěstitel Ladislav Kašpar z Těšetic-Vojnic letos opět nabídne samosběr kvalitní zeleniny za pár korun. Chystá řadu novinek, 12. dubna 2022
Samosběr zeleniny u Olomouce bude! Za pár korun, vylepšený a s novinkami

V Olomouci v letošním roce rozšířily síť svých prodejen značky Lidl a Penny. Lidl v květnu otevřel pobočku v prostorách nákupního centra Haná.

Původně zamýšlel tuto pátou olomouckou pobočku realizovat ve Wolkerově ulici, nakonec od této lokality upustil a soustředil se na jinou adresu ve stejné čtvrti.

V novostavbě bytového domu, kde měl Lidl zaujmout celý přízemní trakt podél Wolkerovy ulice, v březnu otevřel další olomouckou prodejnu řetězec Penny.

Společnost Lidl už v Olomouci investuje do další prodejny, v pořadí šesté v krajském městě. Měla by otevřít zhruba za měsíc v rámci nové zástavby v bývalém areálu opravárenského závodu na Šibeníku.

Stavba Lidlu na Šibeníku, červenec 2022

V letošním roce v dubnu zprovoznil zmodernizovaný hypermarket ve Štursově ulici řetězec Kaufland, který vloni na podzim otevřel v Olomouci-Neředíně nejmodernější Kaufland na Moravě.

Supermarkety v Olomouci:

Billa

Pavlovická ulice

Jeremiášova ulice

Hynaisova ulice

Dobnerova ulice

Galerie Moritz, ulice 8. května

Lidl

Velkomoravská ulice

Sladovní ulice

Lazecká ulice

třída Svornosti

Nákupní park Haná

Na Šibeníku (dokončuje se)

Kaufland

Štursova ulice

Hněvotínská ulice

Penny

Dolní hejčínská ulice

Rooseveltova ulice

Wolkerova ulice

Albert

Třída Kosmonautů

Třída Svobody

Zikova ulice

Galerie Šantovka, Polská ulice

Foerstrova ulice

Janského ulice

Tesco

OC Haná, Kafkova ulice

Globus

Pražská ulice

Terno

Horní lán

OD Senimo

Pasteurova ulice

Hruška

Dlouhá ulice

Chválkovická ulice

Hodolanská ulice

Nedvědova ulice