V Koutech na Šumpersku je kromě jedné sjezdovky v provozu stále celé středisko.

„Sjezdovka je v dobré kondici, lidí po oba dny přijelo hodně," pochvaloval si provozovatel Petr Marek. Dodal, že se na návštěvnosti pozitivně projevily jarní prázdniny i to, že některé okolní areály jsou již mimo provoz.

„Chceme vydržet určitě nejméně do konce příštího týdne, ale záleží na počasí," doplnil Marek.

Podobné plány má i provozovatel areálu v Branné na Šumpersku Rostislav Procházka. „Pojedeme ještě týden určitě. Pokud se neochladí, potom provoz ukončíme. Lidi už nenastartujeme, jsou na zahrádkách. Letos to prostě byla taková letní zima," poznamenal Procházka.

S víkendovou návštěvností byl ale spokojen. „Na to dubnové počasí přijelo lidí poměrně dost," řekl .

Menší zájem lyžařů pociťují i další areály.

„Podmínky jsou luxusní, sluníčko svítilo, ale lidí jezdí stále méně. Sjezdovka je zatím dobrá. Do konce příštího týdne pojedeme určitě, potom se uvidí," uvedla Karla Kubíčková z areálu v Ramzové na Jesenicku.

„Podmínky jsou vynikající, ale nebýt kurzů, návštěvnost je téměř mizivá," doplnil František Kaštyl, majitel areálu Kaste v Petříkově na Jesenicku. Podle něj se konec sezony blíží. „Sněhu máme dost, ale lidé už nejezdí," vysvětlil Kaštyl.

Podle dispečera Jaroslava Tejnského horská služba tento týden ošetřila 40 úrazů, z toho 11 o víkendu. U tří případů zasahoval lékař, dva z nich se staly o víkendu. Podle informací horské služby leží ve vyšších polohách Jeseníků ve volném terénu do 50 centimetrů sněhu, místy je ho nafoukáno více.

Platí první stupeň lavinového nebezpečí, což znamená bezpečné podmínky pro túry s minimálním ohrožením. Z běžeckých tras nepodlehla teplému počasí pouze jediná, běžkaři tak mohou stále vyrazit na úsek Ovčárna – Švýcárna.