"Ti zástupcům samospráv předávají aktuální informace týkající se především menších obcí. Akce, která se vždy koná dvakrát ročně na dvou místech v zemi, je v pořadí již dvaapadesátá," říká za organizátory Prokop Konopa.

Olomoucké setkání, které podpořily veřejné prostředky kraje, moderuje Jan Pokorný z Českého rozhlasu a účastní se ho náměstek ministryně pro místní rozvoj David Koppitz, ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Valdman, ředitel financování územních rozpočtů ministerstva financí Miroslav Matej, šéfka odboru veřejné správy ministerstva vnitra Marie Kostruhová a další lidé ze rezortů státu.

Se starosty řeší aktuální záležitosti místního rozvoje a přípravy budoucího programového období, zástupci ministerstva zemědělství otevřou otázku výstavby malých rybníků, vodních nádrží a obnovu lesů. Účastníci se dozví také novinky o stavu, výhledech a návrhu rozpočtu a financování obcí v roce 2020.

"Přednáškový program uzavře ředitelka odboru dozoru a kontroly ministerstva vnitra s informacemi o činnostech orgánů obce a kontroly z oblasti samostatné působnosti," doplnil Konopa s tím, že účastníci konference se mohou seznámit také nabídkou informačních a komunikačních technologií, městského mobiliáře, kancelářského vybavení, prostředků pro bezpečnost silničního provozu a konzultačními službami. 

Ruské kolo. Ilustrační foto.
Vánoce v Olomouci? Jedenáctimetrový smrk i obří ruské kolo
Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje, a ředitel redakcí Deníku Martin Nevyjel
Debata s olomouckým hejtmanem o dopravě i zdravotnictví