„Pro pacienty je připraveno nejen rozšířené lékové poradenství, ale také jednoduché a praktické pomůcky," zval do lékáren mluvčí České lékárnické komory Aleš Krebs.

Hodně pacientů užívá více léků najednou, někteří naopak jen jeden lék na akutní onemocnění.

„Pro obě skupiny je připraven jednoduchý lékový rozvrh, do něhož si mohou zapsat užívání svých léků a mít ho doma stále na očích. Je doplněn i o kontakt na lékárníka, aby se s ním mohl buď přímo, nebo nějakým jiným vhodným způsobem v případě nejasností ohledně léčby spojit a poradit," uvedl mluvčí.

Druhou pomůckou jsou bločky pro zápis informací pro pacienty, které jsou zpracované v jednoduchém designu receptu a pacient tak ví, že se jedná o pro něj důležitý dokument s informacemi o správném užívání léků.

„Na obou materiálech jsou umístěny také odkazy na nový pacientský web," informoval Krebs.

Právě webové stránky LékárnickéKapky.cz jsou naprostou novinkou. Prostřednictvím tohoto jednoduchého a nekomerčního webu budou ode dneška lékárníci lidem postupně představovat informace a novinky o lékárnících, lékárnách a lécích.

„Jeho důležitou součástí je poradna, do níž je možné zadat dotaz z oblasti lékárenství, léčiv nebo například onemocnění a odpověď bude vypracována lékárníkem a zaslána tazateli v nejkratším možném termínu," informoval Aleš Krebs.