Patnáct kilometrů je to z Hotelu S-Port Véska do centra Olomouce.

Italským fotbalistům to však nevadilo, naopak.

„Nejvíce se jim líbí právě to, že tady mají klid, nejsou v rušném centru města a že mají celý hotel pro sebe," vysvětlil Veverka.

Italská výprava je tak početná, že nestačilo ani 34 pokojů v Hotelu S-Port.

Zbytek členů, jako například lidé 
z marketingového oddělení, kteří nemusejí být nutně nonstop s týmem, je ubytován pár stovek metrů výše v golfovém resortu.

Neměli zájem chodit někam ven

„Hráči neměli zájem chodit někam ven, takže aby se nenudili a měli jak trávit volný čas, chtěli po nás akorát dva pingpongové stoly, stolní fotbálek a bowling," vysvětluje ředitel a ukazuje velkou místnost v prvním patře, kde hráči tráví před večerkou nejvíce času.

„Realizační tým se sice ptal na tenisové kurty a golf, ale co vím, tak to zatím nevyužili," dodává.

Podle Veverky jižané pobyt ve Vésce i vzhledem k transferům do Uherského Hradiště neměli jako dovolenou, jejich program byl nabitý.

S sebou si Italové přivezli vlastního šéfkuchaře, který se společně s českými kolegy snaží fotbalistům připravovat pestrou stravu, nejen těstoviny.

„Každý den se dělá objednávka na čerstvé ryby a to nejkvalitnější maso, co je na trhu, například telecí či hovězí svíčkovou," popisoval muž, který kvůli velkému množství práce neměl čas navštívit jediné utkání.

„Ale zaměstnanci, kteří měli volno, se byli podívat. Vstupenky dostali od našich hotelových hostů," upřesňuje.

Chtěli itaslký sportovní kanál

Pro někoho může být zajímavým požadavkem výzdoba. Na hotelových zdech tak byly k vidění fotografie italských fotbalisů, trenérů i vedoucích výpravy.

„Po nás zase hráči chtěli, ať v televizi, která je umístěna hned u vchodu do hotelu, běží italský kanál Rai Sport. Po zápase s Portugalci se tady na sebe dívali," usmívá se jedna z recepčních.

Jedno dopoledne podle recepční strávili Italové netradičně. „Hráli si se psem, to je hodně bavilo," doplňuje.

Na závěr Veverka zmiňuje jedinou věc, která se Italům příliš nezamlouvá: „Mrzelo je, že nevyhráli skupinu, aby u nás mohli zůstat déle, protože jsou tady extrémně spokojeni."

Michal Kvasnica