Na Olomoucku při rozborech odebraných vzorků nezjistili, že by nevyhovovala hygienickým normám.

„Na Olomoucku jsme již provedli na patnáct kontrol zmrzliny, kterou prodejci nabízeli v restauracích, cukrárnách a prodejních stáncích. Odebírali jsme vzorky točené zmrzliny i kopečkové,“ uvedla Jitka Švecová, vedoucí odboru hygieny výživy Krajské hygienické stanice v Olomouci.

Při mikrobiologických rozborech odebraných vzorků nezjistili žádné bakterie, které by lidem mohly způsobit zdravotní potíže.

„Sice jsme přišli na drobné porušení provozní hygieny, ale vzorky jsou v pořádku. Výsledky, které zatím máme k dispozici, jsou negativní,“ uvedla Švecová.

Hygienici budou v kontrolách zmrzliny pokračovat i v prázdninových dnech.

„Chystáme další kontroly. Opět se zaměříme na stánkový prodej, ale i na cukrárny a zmrzlinu nabízenou v restauracích,“ uvedla hygienička.