Právě parta okolo Richarda Krajča přilákala třeba Lucii Lakomou z Olomouce. Do areálu pod pohádkový hrad přijela s rodinou i přáteli. „Nejvíc se těším na Kryštofy a alkohol,“ smála se mladá dívka.

Vizuální show pro své fanoušky připravila metalová skupina Dymytry. Ostré kytarové riffy a řádění jednoho z nejlepších tuzemských bubeníků doplnily výstřely i plameny. Publikum se vyřádilo také na punkových hitech Visacího zámku.

Celosvětové setkání uměleckých kovářů Hefaiston na hradě Helfštýn
OBRAZEM: Hefaiston přilákal na Helfštýn stovky kovářů a davy diváků

„Poslouchám je už přes 20 let. Ti kluci snad nestárnou, každý jejich koncert je úžasný,“ soukal ze sebe zadýchaný dvaatřicetiletý Petr z Loštic. Klasické pogování, při němž do sebe lidé nekontrolovaně naráží a skáčou všemi směry, si dle svých slov nemohl nechat ujít.

„Ale jo, občas to trochu bolí. Proto se člověk musí opít dřív, než do té mely vleze. Nevýhodou je, že jsem u toho vystřízlivěl, takže musím začít nanovo,“ řekl cestou ke stánku s pivem.

Zpocené návštěvníky potěšila vodní sprcha od hasičů, s nadšením uvítali rovněž možnost pohlédnout na rozlehlý areál a obě pódia z paluby lodi. V programu si své našly také děti. Organizátoři pro ně připravili malování na obličej i tělo nebo házení míčem na koš.

Tečku za sérii letních festivalů Hrady CZ, která se v období dovolených a hlavních školních prázdnin koná na osmi místech Čech a Moravy, udělá akce pod zříceninou hradu Bezděz. Koná se 30.-31. srpna.

Litovelský otvírák v areálu pivovaru, 10. 8. 2019
Litovelský otvírák bavil tisíce lidí na třech scénách
Létofest u olomouckého OC Šantovka
Létofest přilákal k Šantovce tisíce lidí. Najdete se?