V nabídce je středověký jarmark, hry a karneval pro děti, dobová řemesla, historický průvod s dobovou kuchyní, rytířský turnaj ale i šermířská vystoupení.

V sobotu 2. srpna se na hradě uskuteční velký turnaj na počest markraběte Jošta, podle pořadatelů se jej rozhodl navštívit i syn krále Jiřího z Poděbrad, pan Hynek z Poděbrad.

„Protože je velkým básníkem, při této příležitosti vyhlašujeme soutěž v básních milostných. Každý pán i dáma se mohou do soutěže přihlásit a milostné verše přednést. Nejlepší básník či básnířka si pak odnesou zlatý vavřínový věnec," píší organizátoři v pozvánce a upozorňují, že ti, kteří nechtějí předčítat před zúčastněnými hosty, je mohou poslat na e-mail sylva.markova@post.cz.

Kromě poezie na příchozí v sobotu ale i v neděli 3. srpna čeká program na prvním nádvoří, který odstartuje v 11 hodin a nabídne divadla, jarmak, dobovou kuchyni.

V sobotu pak v 18 hodin také koncert skupiny Klíč.

Středověký jarmark před hradem bude v sobotu otevřený od 11 do 17 hodin, v neděli o hodnu méně.

Děti se mohou vydat po oba dny na rytířskou stezka v hradním příkopu, zkusit si žonglování, středověké tance, podívat se na šermířská vystoupení, rytířský turnaj nebo třeba kejklíře a fakíry.

Akce se koná v sobotu 2. a v neděli 3. srpna od 11 hodin. Vstupné na koncert skupiny Klíč je 70 korun.

Více informací včetně detailního programu zájemci najdou na www.hrad-bouzov.cz.