Více než devadesát let stará budova už potřebovala změnu.

„Dosud chyběl pro imobilní obyvatele bezbariérový přístup, problémy měly maminky s kočárky, po schodech do prvního patra se špatně chodilo i starším lidem," připomněla starostka Sylva Stavarčíková.

Vedení obce proto rozhodlo rozšířit úřad o přístavbu. Vzniká vylepšené místo pro knihovnu, která zatím využívá prostory základní školy.

„Bude tam nová zasedací místnost, která bude sloužit nejen k nejrůznějším jednáním, ale také jako víceúčelová. Lidé si tam mohou uspořádat například rodinné či přátelské setkání při oslavě významných jubileí. K dispozici bude i kuchyňka," popsala starostka.

Pronájem podle ní bude výrazně nižší než v restauracích.

Od prostornějšího zázemí si slibuje i větší účast na jednáních zastupitelstva.

„Dosavadní zázemí neposkytovalo příliš důstojné podmínky. Určitě budou víceúčelovou místnost s potřebným zázemím hojně využívat členové klubu seniorů k pravidelným schůzkám. Prostory poskytneme i maminkám s dětmi ke svým setkáním," doplnila Sylva Stavarčíková.

Práce na přístavbě pomalu končí, hotovo má být v květnu. Obec za ní z vlastní poklady zaplatí 5,5 milionu korun bez daně.

Ještě letos zedníci vymění okna ve stávající budově a na příští rok je s ohledem na finanční možnosti plánovaná úprava dvora. Měl by se zazelenat a dostane nový mobiliář.