"Jsou to mladá děvčata ve věku od třinácti až do osmnácti let a závodí spolu třetí sezónu. Jsou z několika sborů z Prostějovska - Klopotovice, Vrahovice, Služín, Štětovice a do Klopotovic začaly jezdit na společné tréninky družstva v roce 2018," představuje v krátkosti svůj tým trenérka a vedoucí Marcela Vystrčilová a doplňuje: "Hned v prvním roce tréninku jsme se umístili na krásném druhém místě v krajském kole v Lipníku. O rok později už v kategorii žen obsadily holky druhou příčku v okresním kole."

Vánoční strom 2020 ve Šternberku.
Hledá se NEJKRÁSNĚJŠÍ VÁNOČNÍ STROM v kraji. Přihlaste i ten váš!

Nápad přišel s věkem

"Děvčata každým rokem "stárnou" a než tedy přejdou všechny do závodní kategorie žen, rozhodly se pro nafocení hasičského kalendáře. Jeho prodejem chtějí sehnat nějakou tu korunu na repasi hasičské mašiny, kterou by si přály do dalších sezón," informuje Vystrčilová.

Fotil kamarád

"Jelikož nebylo letos tolik soutěží, v létě jsem domluvila fotografa - kamaráda Karla Švédu. Původem je od Šumperka, ale nyní žije v Praze a hrozně rád fotí. Přijel na celý víkend za námi a holky prostě nafotil při všech hasičských i nehasičských disciplínách," přibližuje trenérka a pokračuje: "Focení probíhalo v sobotu na hřišti v Klopotovicích a v neděli za stanici HZS v Olomouci. Počasí nám vyšlo na jedničku, proto bylo fajn, že se holky mohly při požárním útoku zchladit v kádi nebo při focení v hasičské pěně, se kterou nám pomohli hasiči z prostějovské stanice."

Chameleon pardálí v Zoo Olomouc.
V olomoucké zoo se zabydluje chameleon pardálí, unikát svého rodu

Koronavir zasáhl

Plány prodeje kalendáře jak nástěnného tak stolního byly veliké, měl se nabízet na výročních valných hromadách sborů, na okresních setkání či na setkání hasičů na hoře Říp.

"Bohužel ze všech těchto akcí sešlo a my se aspoň snažíme osobním kontaktem s hasiči jej nabízet, rovněž přes facebook," informuje Marcela Vystrčilová.

Křtil i primátor

"Na konci září nám kalendář slavnostně pokřtil pan primátor František Jura s bratrem Zipsem, členem Výkonného výboru Sdružení hasičů Čech a Moravy. Stalo se tak v dubském pohostinství u Floriána, jednoho z našich sponzorů," říká vedoucí družstva a dodává: "Obecně bez sponzorů bychom totiž kalendář nemohli vytisknout a zrealizovat, za což jim všem děkujeme."

Marek Vaca, primář Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Šternberk.
Porod na všech čtyřech? Časté, říká primář šternberské porodnice

V nabídce jsou dva druhy kalendářů. Stolní je čtrnáctidenní za 160 korun, nástěnný je ve formátu A3 za 190 korun. V obou jsou uvedeny směny pro profesionální hasiče. Objednávat kalendáře lze přes objednávkový formulář: https://hasicky2021.webnode.cz/kontakt/ nebo telefonicky na čísle 724 983780.