Akce je určena hlavně pro rodiny s dětmi, které v týmu doplní jeden z handicapovaných účastníků. „Došlo mi, že handicapovaní lidé jsou často osamělí, a proto jsem se rozhodla založit tuhle akci, která slouží ke spojování lidí a navazování nových přátelství,“ uvedla Věra Novotná z Dobrého místa pro život.

Týmy si pak vyzkoušejí pestrou paletu různých dovedností, například jak se žije ve tmě, u stanoviště Olomouckého deníku pak budou popisovat své příběhy z akce na titulní strany našich novin.

Účastníci se mohou těšit také na setkání s hráči olomoucké Sigmy, kteří Handicap Rally dlouhodobě podporují. U každé disciplíny na ně bude čekat jeden fotbalista.

„Rodiny dostanou kartičky hráčů SK Sigma Olomouc, a u každého stanoviště můžou získat podpis jednoho z nich,“ dodala Věra Novotná.

Všechny děti pak v cíli dostanou perníkové medaile. Na konci budou vylosovány tři rodiny, které vyhrají ceny od sponzorů. Hlavním lákadlem je pobyt v Lipové-Lázních na Jesenicku. (lin)

Fanynky Sigmy v akci
Sigma táhne! Předprodej na hit se Slavií láme rekordy
Festival Lidový rok ve Velké Bystřici.
Folklorní festival Lidový rok roztančil Velkou Bystřici

Speciální sběrné místo Kabelkového veletrhu na Handicap Rally Chcete elegantně pomáhat ostatním? Přineste nám kabelky, které již nepoužíváte a my je zařadíme do Kabelkového veletrhu, největší charitativní akce Deníku. Právě na Handicap Rally bude speciální sběrné místo u stanoviště Olomouckého deníku, kabelky ale můžete nosit už několik dní na desítky dalších sběrných míst, jejich seznam najdete zde: https://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/kabelkovy-veletrh-bude-poprve-na-trech-mistech-20170823.html