Již pošesté se město promění v Hanácké pupek světa a i tentokrát duch rodáka Ignáce Bystřického vysvětlí, proč je zrovna zde to pravé nebe na zemi.

Začátek pestrého programu bude patřit především malým návštěvníkům, pro které je od 16 hodin připravena bubenická dílna.

„Muzikanti a z kapely Jumping Drums předvedou dětem techniky bubnování, které si během workshopu procvičí. Neměli by tedy chybět především ti, kteří chtějí mít z potomků slavné muzikanty," lákal návštěvníky hlavní organizátor akce Josef Langer.

Opravdovou show s bicími soupravami a bubny všech tvarů a velikostí předvede kapela Jumping Drums v 18 hodin v amfiteátru a poté už na diváky čeká další pokračovaní divadelního představení o nových dobrodružstvích rodáka Ignáce Bystřického.

„V loňském roce jsme Ignácovi chtěli najít nevěstu a letos jsme ho poslali do Irska. Na velrybářské lodi bude s kapitánem Achabem lovit velkou bílou velrybu, s níž se pak dostane až do Velké Bystřice. I tentokrát se samozřejmě pomocí fyzikálních a jiných zákonů pokusíme vysvětlit, proč je pupek světa zrovna ve Velké Bystřici a přesvědčíme návštěvníky, že u nás je to pravé nebe na zemi," prozradil k představení Josef Langer.

Marshall Malinovski

Večerní finále Hanáckého pupku bude patřit všem, kteří si chtějí pořádně zatančit a užít si zábavu na parketu.

Od 21 hodin to v amfiteátru rozbalí rocková kapela Marshall Malinovski, jež mimo jiné zahraje spoustu známých písních z repertoáru Vladimíra Mišíka, Boba Dylana, Neila Younga a dalších známých muzikantů.

Šestý ročník akce nabídne kromě skvělé zábavy, také spoustu dobrého jídla a pití.

Už dopoledne zaplní Zámecké náměstí Bystřické selské trhy, na nichž si lidé mohou nakoupit spoustu dobrot od domácích pěstitelů, ale i medovinu či víno.

Tradiční hanácká veselice začíná ve Velké Bystřici v 16 hodin a vstup je zdarma.