Hlavní tváří festivalu bude opět Zdeněk Pohlreich. Vedle své kuchařské show do Olomouce přiveze také restauraci na kolečkách. Wheels restaurant je speciální kamionový návěs, který se během chvilky promění v unikátní restauraci s terasou.
„Dokáže obsloužit najednou až 30 hostů. Je otevřena všem fanouškům, kteří chtějí ochutnat speciality ze Zdeňkových televizních pořadů a kuchařek. Vstupenky na tříchodové menu jsou k mání v předprodeji na ticketportal.cz,“ říká pořadatel gastronomické slavnosti Pavel Vysloužil.
Olomoucká přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem přilákala i další kuchařské osobnosti.
Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení Radka Kašpárka, jehož restaurace Field již třetím rokem obhájila michelinskou hvězdu, trojnásobného Zlatého kuchaře Jana Punčocháře nebo prezentaci Pavla Sapíka, šéfkuchaře vyhlášené restaurace Terasa U Zlaté studně.
„A přijede také vítěz kulinářské show MasterChef z roku 2016 Jiří Halamka nebo kuchaři z ostravského Food Ateliéru,“ dodává Pavel Vysloužil.
Moderuje Markéta Hrubešová
Dvoudenní Garden Food Festival přinese vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality.
Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty, budou mít možnost ochutnat exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus.
Čeká na ně také porcování obřích ryb nebo medová show.
V nabídce festivalu nebudou chybět farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.
Nabitým dvoudenním programem festivalové hosty provede herečka, spisovatelka a zapálená kuchařka Markéta Hrubešová.
Grešle v elektronické verzi
Pro rodiny gastro-nadšenců bude v areálu bude opět připravena dětská zóna.
Její program z velké části obstará tradiční partner festivalu – Pevnost poznání Univerzity Palackého, jejíž animátoři si pro nejmenší návštěvníky připraví zábavné experimenty, hlavolamy, tvůrčí dílny a výtvarné aktivity.
V celém areálu bude opět platit jednotná festivalová měna – grešle.
„Letos bude nově zprovozněný elektronický systém, díky kterému bude placení komfortnější, jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky,“ uzavírá Vysloužil.
Vstupenky na olomouckou zastávku Garden Food Festivalu jsou již nyní v předprodeji v sítích TicketPortal, GoOut a TicketStream.
Program Garden Food Festivalu Olomouc 2018
Sobota 2. 6.
10.00 – Otevření areálu
10.30 – Jak naporcovat velkou rybu (Ocean48)
11.15 – Pavel Sapík (Terasa u Zlaté studně Praha) + Filip Töpfer (Husí játra)
12.00 – Jan Punčochář (Grand Cru Praha) + Jan Kratochvíl (Divinis Praha)
13.00 - Zdeněk Pohlreich (Café Imperial Praha) + Jaroslav Klár (Lobster Olomouc)
14.00 – David Valíček + Radim Svačina (Food Atelier Ostrava)
15.00 – Michelinské menu Radka Kašpárka (Field Restaurant Praha) + Kaysershow
16.00 – Pevnost poznání - Show fyzika a chemie v kuchyni
17.00 – Medaříme s Robertem Chlebišem (Med Chlebiš)
19.00 – Uzavření areálu
Neděle 3. 6.
10.00 – Otevření areálu
10.30 – Pavel Sapík (Tearasa u Zlaté studně Praha) + Kayser show
11.15 – Jak naporcovat velkou rybu (Ocean48)
12.00 – Kuchařské umění MasterChefa Jiřího Halamky
13.00 – Jan Punčochář (Grand Cru Praha)
14.00 – Co dnes vaří šéf Zdeněk Pohlreich?
14.45 - Vyhlášení soutěže o nejlepší restauraci festivalu
15,15 – Zdeněk Kortiš (Black Stuff) – Whiskey nejen z ostrovů
16.00 – Hmyzí show Jana Škraňky
18.00 - Uzavření areálu