Kolem čtyř desítek vystavovatelů ve svých stáncích nabízelo lákavé delikatesy ze všech koutů světa a pořadatelé nezapomněli pozvat ani cukráře, výčepní, barmany nebo třeba zmrzlináře.

Už v sobotu dopoledne se od vstupu do areálu rozária vinula několikaminutová fronta hladových návštěvníků. Poté, co se dostali dovnitř, nabili si penězi zapůjčené čipy virtuální měnou – grešlemi.

Ničím jiným se za burgery, tortily, palačinky či saláty platit nedalo. Jídla stála v rozmezí od jedné grešle (například malý slaný muffin ze Zdravé pecky) až po sedm grešlí (třeba burger z Grill Food).

Šneka nebo červíka?

Velký zájem byl o exotickou kuchyni. U stánku se specialitami z Ugandy byla po celý den dlouhá fronta. Africkou kuchyni vyzkoušel i šestadvacetiletý Patrik Behrami.

„Nejvíc mi tady na festivalu chutnal Uganda dish a pak burger ze stánku na kopci. Vyzkoušel jsem i červíky,“ přiznal mladý programátor z Velkého Týnce.

Kromě ugandských jídel mohli lidé okusit masový sendvič z Peru, Degustační talíř s nepálskými dobrotami, pštrosí maso, šneky nebo Patrikem již zmiňované pražené červy.

Zdeněk Pohlreich nezklamal

Mezi snídaněmi, svačinami, obědy i večeřemi se mohli příchozí bavit u pódia mezi jezírky.

Z nich diváky bavil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich či finalisté televizní soutěže Masterchef. Garden Food festival se v Olomouci konal již poněkolikáté, poprvé však v rozáriu. V minulých letech se hodovalo ve Smetanových sadech.