Šestý ročník modelářské výstavy FOR MODEL 2008 se zde koná od pátku až do neděle.

„Jsou tady zastoupeny téměř všechny modelářské odbornosti. Letecké, lodní, automobilové, plastikové a železniční modelářství. Chybí jen raketové modelářství. Lidé se mohou podívat na modely olomoucký modelářů i těch z blízkého okolí a okolních měst,“ uvedl Jaroslav Tesař, předseda lodních modelářů Olomouc a spoluorganizátor výstavy.

Během výstavy návštěvníci mohou obdivovat i neplovoucí modely lodí, především historických plachetnic a lodních zařízení. Ty tady mezi sebou soutěží v mezinárodním mistrovství České republiky v lodním modelářství.

„Snažíme se ale i o nějaké předváděcí a propagační akce. Je tady bazén ve kterém jsou lodičky, kdy jsou některé řízené rádiem. Návštěvníkům nabízíme i venkovní ukázky letadel, většinou házedel a pak také vrtulníků. Jsou na elektropohon i na spalovací motory,“ pokračoval Tesař.

Kromě toho si návštěvníci mohou prohlédnout i hračky. Podle Tesaře je zájem návštěvníků velký a rok od roku roste.

„Řekl bych, že se návštěvnost stále zyvšuje. Tato výstava je celkem ojedinělou akcí v Olomouckém kraji a i blízkém okolí. Návštěvníci sem zavítají nejen odsud, ale z celé Moravy. Navíc se nám díky výstavám daří i to, že několik dětí vstoupilo do kroužku jak leteckého, tak i lodního modelářství, které v Olomouci jsou,“ uzavřel Tesař.

Externí odkazy:

Klub lodních modelářů Olomouc