Na návštěvníka kromě stánků s peněženkami, hračkami, jídlem a spoustou dalších věcí ke koupi čeká také občasný doprovodný program.

Mohou nebo mohli se těšit na vystoupení mažoretek a dětskou diskotéku. Letošní třicátý osmý ročník měl dokonce speciální hosty. V pátek totiž program akce obohatili rakouští čerti, kteří předvedli hodinu a půl trvající show, během které běhali přímo mezi návštěvníky a nechávali se s nimi fotit.

Na čerty se přijela podívat také paní Marie se svými dvěma malými dětmi. "Syn celou dobu hrál hrdinu, že je chce vidět, že se jich nebojí, a že by se s nimi rád nechal vyfotit. Nakonec ale byla tou statečnější dcerka," usmívala se Marie.

Skiareál Hlubočky v sobotu 15. prosince 2018
Zasněžená sjezdovka v Hlubočkách zahájila sezonu
Stavba protipovodňových opatření u zbořeného starého mostu u Bristolu. Listopad 2018
Trestný čin při stavbě u Bristolu? Policie pochybení nezjistila

Hodně oceňovaným místem byla odpočinková zóna, kterou si pro návštěvníky akce přichystala Univerzita Palackého, která na akci propagovala univerzitní obchod UPoint a iniciativu Zaparkuj. V odpočinkové zóně si mohli lidé přijít vyrobit originální origami nebo zahrát deskové hry.

"My jsme si teda přišli poskládat pár origami. Hodně se mi líbil ten zajíček z kostry," usmíval se osmiletý Petr, který skládal zvířátka spolu s maminkou.

Vánoce na Floře pokračují až do středy. Vstup je zdarma.

Soutěž o nejvypečenější vánočku na náměstí v Uničově
Na náměstí se soutěžilo o nejlepší vánočku
Hranice
ANKETA: Vyberte nejkrásnější vánoční strom Olomouckého kraje