„Přišli jsme hlavně kvůli dětem a cíleně na zvířátka. Jsme spokojení a řekla bych, že je dobře, že se hospodářská výstava do Olomouce vrátila," uvedla Alena Hradilová.

„Přijeli jsme sem hlavně s malým, ukázat mu domácí zvířátka, protože žijeme v panelákovém bytě. Tak, aby je viděl na živo a zatím jsme spokojení. Výstava je pěkná, líbí se nám. ještě nás čeká výstava zemědělských strojů, což určitě syna i tatínka bude hodně zajímat," uvedla Martina Fešarová, která s rodinou přijela bna výstavu z Olomouce.

„Je to zajímavá akce, příjemné zpestření víkendu. Jsme rádi, že jsme přijeli," doplila mladá maminka.

Program Dožínek Olomouckého kraje, které se konají v sobotu 12. a v neděli 13. září, návštěvníkům nabízí nejen přehlídku zvířat a zemědělské techniky, ochutnávku i možnost nákupu regionálních potravin, ale také koncerty hudebních skupin Turbo, Argema, legendárních Katapultů či například skupinu Fleret.

Nechybí ani cimbálkovka a folklorní soubor z Troubek, Jakub Smolík nebo Marek Ztracený.

Pro návštěvníky jsou také otevřené sbírkové skleníky s bezplatným vstupem. Součástí doprovodného programu je také rodinná soutěž Ňufíkova cesta mezi kombajny, ukázky psího výcviku nebo focení se sovami.

Na místě návštěvníci na vstupném zaplatí 140 korun, vstupenka zakoupená na sobotním programu je platná i v neděli. Více informací zájemci najdou na www.dozinkyolomouc.cz nebo na www.flora-ol.cz