První festivalový večer se bude věnovat divadlu a filmu, ten druhý pak naváže s koncerty nebo design marketem.

„Hlavním důvodem rozšíření festivalu na dva dny bylo obohacení akce o film a divadlo. Zároveň jsme ale chtěli zachovat koncept denního hudebního festivalu,” uvedl hlavní organizátor akce Mikuláš Daněk.

Kromě prodloužení čeká Michalský výpad i větší festivalová plocha.

„Novinkou akce bude rozšíření do ulice Na Hradě. Vznikne tak nový prostor pro stánky, chill-out zónu a taky pro bezpečný pohyb dětí,” doplnil.

Další shromáždění namířené proti ministru financí Andreji Babišovi a prezidentu Miloši Zemanovi se konalo ve středu v podvečer na Žerotínově náměstí u kostela sv. Michala v Olomouci
V Olomouci se opět demonstrovalo proti Zemanovi a Babišovi

Divadlo, koncerty, show

Festival je známý výběrem skvělých hudebních interpretů, letos se tak představí Lazer Viking, olomoucký Zlatomil nebo novopečený držitel Divoké karty rádia Wave, Francois Svalis.

„Hlavním lákadlem letošního ročníku je bezesporu Lazer Viking, pro mě je ale nejzajímavější postavou producent Subject Lost, který nám přiveze své nové album. Skvělý bude i závěr festivalu, který bude patřit audio-vizuální show dua Afrikacorpse a VJe Lukáše Prokopa z festivalu Lunchmeat,“ pokračoval Mikuláš Daněk.

Páteční divadelní odpoledne připravuje olomoucké Divadlo na cucky. To na schodech představí inscenaci Tučňáci na arše.

„Máme velkou radost, že se jako divadlo můžeme zapojit do další aktivity, která se zaměřuje na oživování veřejného prostoru ve městě. Přestože jsme Tučňáky na arše už pod širým nebem hráli, přenesení titulu na Michalské schody pro nás bude opravdovou výzvou,“ připustil šéf Divadla na cucky Jan Žůrek.

Památník osvobození Olomouce Rudou armádou u vstupu do Čechových sadů v Olomouci
Olomouc opraví památník Rudé armády. Okolí splyne s parkem

Kavárna i street art

Na Michalském výpadu nebude chybět ani chill-out zóna s kavárnou a dobrotami, doprovodný program letos nově doplní taky design market.

Návštěvníky nemine ani ukázka street artu, který budou umělci tvořit celý den přímo v prostoru festivalu.

„Jsme rádi, že pozvání přijal Luděk Keim, jehož typickou tvorbu můžeme najít po celé České republice. Kromě něj bude na místě bude tvořit i Tereza Lišková, která v současnosti studuje malbu na pražské AVU,“ doplnila spoluorganizátorka festivalu Skarlet Křížová. 

Prostor bývalého obchodu na Dolním náměstí v Olomouci se mění na kulturní prostor s divadlem, galerií i kavárnou
Nové divadlo v Olomouci bude! Lidé přispěli už půlmilionem
Divadelní Flora 2017 - Jiří Havelka, Táňa Pauhoffová,Richard Stanke
Divadelní Flora OBRAZEM