Více jak polovina z návštěvníků svátku jídla zavítala do Vily Primavesi, kde si pochutnali na filovaném husím prsíčku či na pečeném jehněčím kolínku na rozmarýnu.

V celé republice festivalové menu za zvýhodněné ceny navštívilo téměř dvacet tisíc lidí.

V Olomouci mohli lidé ochutnat menu složené ze tří degustačních porcí ve Vile Primavesi, Hotelu Alley, Hotelu Gemo a v Moravské restauraci.

Návštěvnost si chválily všechny podniky a plánují se do festivalu zapojit i příští rok.

Nejvíce rezervací nakonec napočítala Vila Primavesi.

Za jeden měsíc si její menu chtělo dát přes osm set gurmánů, což je číslo, které si stojí dobře i ve srovnání s pražskými restauracemi.

„Jsme rádi, že si k nám lidé našli cestu. Díky festivalu jsme získali i hodně nových zákazníků. Zjistili totiž, že nejsme žádná luxusní restaurace s extra vysokými cenami, ale že jsme rodinný podnik, který si zakládá na kvalitě servisu a dobré kuchyni. Proto se chceme zapojit určitě i příští rok,“ podotkla majitelka restaurace Jana Lerchová.

V celé republice se do festivalu zapojilo sedm měst a v nich dvaačtyřicet restaurací. Lidé zde měli možnost ochutnat například filátko z candáta s glazurovanými račími ocásky, telecí líčko dušené na víně či plátky z vepřové panenky na omáčce z černých lanýžů.

Nejvíce hostů se vydalo do hotelu V Zátiší v Praze. Příborem zde do degustačního menu zakrojilo přes čtrnáct set gurmánů.