Branami pivovaru prošly během pátku a soboty čtyři tisíce lidí a vypilo se celkem 45 hektolitrů nápojů z produkce pivovaru.

„Poslední akcí pro veřejnost, která se u nás konala, byla Dočesná se Zubrem v roce 2019. Jsem proto rád, že jsme mohli areál opět otevřít návštěvníkům a fanouškům. Myslím, že jim to chybělo - stejně jako nám. Atmosféra byla skvělá a všichni se dobře bavili,“ zhodnotil Tomáš Pluháček, ředitel přerovského pivovaru Zubr.

Dvoudenní akce nabídla devět českých a slovenských interpretů - v pátek odpoledne si posluchači užili koncert domácích kapel Penzistor, Forum a Pirillo a Requiem, v sobotu odpoledne odstartovaly program skupiny Premier a Reflexy.

Premiér Andrej Babiš (ANO) v sobotu 21. srpna 2021 dopoledne v Přerově podepisoval svoji novou knihu, fotil se s fanoušky a rozdával zmrzlinu. Předvolební setkání narušil hlasitý protest zástupců přerovské pobočky Konfederace politických vězňů (KPV)
Babišovo setkání v Přerově narušil protest odpůrců

Obrovský aplaus publika sklidily hlavní hvězdy večera - zpěvačka Katarina Knechtová, zpěvák Janek Ledecký a kapela Desmod.

Kromě hudební produkce si přítomní užili také autogramiádu hokejistů HC Zubr Přerov a nejmenší návštěvníci si mohli nakreslit obrázky s kreslířem Lubomírem Dostálem. Vydařenou akci už tradičně zakončil slavnostní ohňostroj.

V nabídce byla široká nabídka piv se zubří hlavou ve znaku - na čepu byl letní speciál Zubr 11% Polotmavý a čtyřikrát chmelené jedenáctky Zubr Grand, které tekly přímo z ležáckého sklepa.

„Věříme, že se už v příštím roce budeme moci vrátit do běžného režimu a nabídnout návštěvníkům všechny hudební akce, to znamená v dubnu oslavu narozenin pivovaru, v červnu Zubrfest a v srpnu Dočesnou,“ uzavřel Tomáš Pluháček. (pu)