Letošní třetí ročník Farmářského dne zahájila v devět ráno bohoslužba s poděkováním za sklizenou úrodu a následoval bohatý program. Děti i dospělí si mohli zasoutěžit ve farmářském trojboji, který zahrnoval jízdu na elektrickém býkovi, dojení umělé krávy a nakládání pytlů na kolečka.

Hudební doprovod zajistil folklórní soubor Hanácká mozeka Litovel a folková skupina A.M.Úlet.

Dance Sensation v olomouckém S Klubu
Hity devadesátek roztančily Olomouc. Stovky lidí bavil Captain Jack i Holki



Kromě celodenní kuchařské show vaření z regionálních potravin se mohli návštěvníci dozvědět například jak správně naporcovat sladkovodní rybu nebo se podívat, jak se přímo zde na statku vyrábějí sýry. Připravená byla i ochutnávka sýrů nebo tvarohových dezertů.

„Tvaroh si tu také vyrábíme sami, a potom ho dochucujeme různými ingrediencemi a vznikají z něho další speciality. Máme třeba dezerty Paní Vanilku a Pana Čoko, nebo Čokoládový mls a Malinový mls, za který jsme i získali ocenění,“ popsala Jana Vaňková. Vyzkoušet mohli návštěvníci také místní domácí zmrzlinu.

Nechyběl ani zajímavý program pro děti v podobě tvůrčích dílen, skákacího kombajnu, malování na obličej nebo divadla. Po celý den si mohli návštěvníci na farmářském trhu nakoupit nejrůznější regionální potraviny nebo si prohlédnout statek i farmářská zvířata.