Brány výstaviště se otevřou 23. září v 10 hodin a lidé zažijí spoustu kulinářských zážitků.

„Chceme tuto akci trochu vyšperkovat, a tak se mohou lidé těšit na live cooking, chilli show nebo soutěže v pojídání nejrůznějších pokrmů. Na své si přijdou i milovníci pěnivého moku, pro které bude připraveno více jak dvacet druhů piv - nejen těch domácích, ale i z minipivovarů z okolí,“ uvedl za pořadatele Rudolf Pola.

Cílem je podle něj přilákat do Přerova farmáře a výrobce regionálních produktů ze širokého okolí a ukázat lidem, jak vypadá venkov ve městě.

„Některé speciality budou mít v Přerově svou premiéru, zejména fantastický gurmánský zážitek „Ryba na talíř“. Lidé mohou vyzkoušet tvarůžkové speciality, zmrzlinárium, guláše, pochoutky z chilli papriček a spoustu jiných skvělých pokrmů,“ dodal.

Ilustrační foto
Extreme food festival v Olomouci zve na krokodýla, chilli i hmyz

V nabitém hudebním programu se představí nejen kapely z Přerovska, ale i slovenská rocková skupina Iné Kafe a festival okoření band Morčata na útěku.

„Z pódia zazní rockové songy známých českých interpretů, zejména kapely Kabát, v podání skupiny Skarlet rock. Moderování se ujme tým rádia Haná,“ řekl.

Připraven bude i bohatý doprovodný program a atrakce pro děti. Součástí nabitého dne bude i soutěž v pojídání švestkových knedlíků, aquazorbing či pouťové atrakce.

Zájemci si mohou prohlédnout výstavu domácích a zemědělských zvířat. Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Farm Food FestivalSobota 23.9., od 10 hodin
Kuchařská show nabídne atmosféru plnou dobrého jídla, soutěží v pojídání různých pokrmů a mnoho dalšího. Chybět nebude live cooking nebo chilli show. Na své si přijdou také milovníci zlatavého moku, v areálu Výstaviště bude připraveno více jak dvacet druhů piv z místního pivovaru, ale i z minipivovarů z okolí. O hudební část se postarají známé kapely Morčata na útěku nebo Iné Kafe. 
Kde: Výstaviště Přerov
Za kolik: 200 korun na místě, děti do 150 centimetrů zdarma

Běh s Klokanem v Olomouci
Kam o víkendu? Na festival jídla, běh s klokanem i pivní maraton