Na odpolední setkání rodičů a dětí s podzimní přírodou zvou v pátek 12. října do prostor na Janského ulici v Olomouci. Od 15.30 do 17 hodin budou připravena soutěžní stanoviště.

„Součástí akce bude pečení brambor a jablíček. Akce se jmenuje Ukolébavka pro zahrádku a tak společně, na naší zahrádce, uspíme stromečky písničkou. Odpoledne zakončíme malou drakiádou, za účast v drakiádě a splněná soutěžní stanoviště dostanou děti drobnou odměnu," uvedli organizátoři, vstupné je dvacet korun.

Další akci s názvem O zlatou pálku I nabídnou pracovníci v prostorách na olomoucké Rožňavské ulici. Nachystaný tady bude turnaj ve stolním tenise, který se počítá do celkového hodnocení amatérské ligy ve stolním tenise.

„Registrace je v 15.30, startovné je čtyřicet korun. S sebou by si hráči měli vzít pálku, přezutí do tělocvičny a sportovní oblečení. Turnaj je určen pro děti a mládež školního věku a hraje se ve dvou kategoriích: 2. až 5. a 6. až 9. třída včetně víceletých gymnázií," informovali o klání pořadatelé.

Tradiční Safari stezkou je pak možné projít v olomoucké zoo na Svatém Kopečku, v sobotu 13. října od 10 do 14 hodin.

„Je to tradiční podzimní stezka pro rodiče a děti, motivovaná podzimní přírodou a zajímavostmi ze života zvířat olomoucké ZOO. Pro dětské účastníky je připravena drobná odměna," píše se v pozvánce.