„I během posledních prázdninových dnů jsme se zaměřili na kontroly zajištění bezpečné výroby a podávání pokrmů, potravin a nápojů, a to především ve stáncích,“ informovala ředitelka sekce ochrany a podpory zdraví Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje Eva Čehovská.

Do Dubu nad Moravou dorazili hygienici na inspekci už v pátek, první den oslav.

„Při zahájení tradiční akce Dubská pouť „Na Andílka“ jsme prověřovali připravenost provozovatelů stravovacích služeb na dodržování zásad bezpečné výroby a podávání pokrmů, potravin a nápojů,“ sdělili.

Namátkově pak zkontrolovali celkem devět stánků s občerstvením.

„Jednalo se o pět stánků s přípravou pokrmů jednoduché kuchyňské přípravy, včetně například bramborových spirál a cukrové vaty, a dále čtyři stánky s rozmanitým nápojovým sortimentem,“ popisovala Čehovská.

Při kontrolách nebyla zjištěna pochybení.