„Pilotní provoz bude na základě rozhodnutí Drážního úřadu probíhat od 13. do 16. listopadu. V pátek 9. 11. 2012 LEO Express ve spolupráci s dodavatelskou firmou Stadler doložil Drážnímu úřadu poslední dokumenty nezbytné k zahájení pilotního provozu. Po pilotním provozu bude probíhat finální fáze schvalovacího procesu," uvedl Petr Kopáček, mluvčí LEO Express.

Soupravy nového dopravce měly vozit první cestující již od minulého týdne.

„Když jsme se rozhodli investovat do železnice, věděli jsme, že to nebude snadné – není to komerční prostředí, na které je normální smrtelník zvyklý, má spoustu specifik, která nás denně překvapují. Ale manažery našich společností jsme proto, abychom problémy překonávali a v konečném důsledku zlepšili služby v dopravě. Máme porodní bolesti, ale rodíme krásné nové vlaky. Je skvělé, že se nám podařilo tuto situaci vyřešit za tři dny a už v úterý svezeme první cestující," řekl Leoš Novotný, zakladatel a generální ředitel LEO Express.

Pilotní období chce společnost využít k tomu, aby si vyzkoušela provoz svých souprav a mohla využít případné podněty od cestujících ke zlepšení svých služeb. Plný provoz se všemi šestnácti spoji denně dopravce zahájí od nového jízdního řádu 9. prosince.

Jízdní řád Leo Express a. s. do 16. listopadu 2012

Klikněte pro zvětšení. Zdroj: www.le.cz

Další informace k nákupu jízdenek jsou k dispozici na www.le.cz.