Po prohlídce uměleckých děl zahájí 16. ročník aukce v 15 hodin primátor města Olomouce Antonín Staněk, který nad aukcí převzal záštitu.

Aukci povedou Vanda Hybnerová, Zdeněk Joukl a Ivana Plíhalová.

„V aukčním katalogu, který má asi devadesát položek, najdete kresbu, malbu, grafiku, keramiku, kov i porcelán autorů zavedených i začínajících. Pokud chcete přispět dobré věci a odnést si domů originální vánoční dárek, stačí na aukci přijít a do aukce se zapojit“, sdělila ředitelka SPOLU Olomouc Zdeňka Pospíšilová a dodává: „Tradičně bude v aukci zastoupeno dílo Petra Nikla, Jaroslava Róny, Františka Skály, Petra Válka a řady dalších oblíbených umělců.

Do aukce opět věnoval své dílo významný olomoucký rodák Ivan Theimer.

Ilustrační foto
Kam o víkendu? Na zabíjačku, tancovačku i vláčky

Aukci připravuje SPOLU Olomouc s podporou Galerie Caesar, Galerie Mona Lisa, Galerie města Olomouce a nezávislých umělců.

Ceny dražených předmětů se budou pohybovat od 11 korun (práce klientů SPOLU Olomouc) až po nejdražší dílo za 25 000 korun (bronzová soška „Dítě, medvěd, želva“ od autora Arionovy kašny v Olomouci sochaře Ivana Theimera).

Fotogalerie nabízených uměleckých děl je k dispozici na webových stránkách spolku www.spoluolomouc.cz

„Výtěžek charitativní akce použijeme stejně jako v předchozích letech na sociální programy pro lidi s mentálním postižením, které jim pomáhají překonávat handicapy a začlenit se do běžného prostředí. “ řekla Zdeňka Pospíšilová.

Pro účastníky aukce je připraveno malé občerstvení a drobná pozornost navíc.

Nezisková organizace SPOLU Olomouc pomáhá lidem s mentálním postižením od roku 1995.

V současné době poskytuje tři registrované sociální služby: osobní asistenci, sociálně aktivizační služby a sociální rehabilitaci metodou podporovaného zaměstnávání a další sociální programy. (zak)

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Olomouci
VIDEO: Vánoční strom v Olomouci už svítí, trhy začaly