V Hubočkách narazil vlak do kmenu na kolejích, kvůli stromu na cestě havarovalo i několik aut na dálnici u Olomouce. 

V Olomouci se utrhla střecha i markýza.

"Zajistili jsme utrženou část střechy na vazební věznici v Olomouci a utrženou markýzu na restauraci v Pionýrské ulici v Olomouci," informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Havárie vlaku si vyžádala evakuaci cestujících.

"V Hlubočkách narazil vlak do stromu, evakuovali jsme pětadvacet cestujících. Nehoda se obešla bez zranění, strom jsme odstranili z profilu tratě a vlak pokračoval dál," popsala Balážová.

Nehoda na dálnici

Spadený strom byl příčinou nehody na dálnici D35 z Mohelnice do Olomouce. U Mladče se srazilo nákladní auto a tři osobní vozy. Nehoda se obešla bez zranění.

"K jednotlivým událostem vyjíždíme napříč krajem, spolupracujeme s jednotkami dobrovolných hasičů," komentuje aktuální stav mluvčí hasičů.

Komplikace v dopravě jsou i na severu.

"Z Jívové na Hraničné Petrovice je neprůjezdná silnice kvůli sněhu, stojí zde již šest automobilů a autobus, takže doporučujeme řidičům tudy nejezdit," hlásila Lucie Balážová před osmou hodinou.

Stromy poškodily střechy, odnesla to i mateřská školka.

Motorové pily vrčely na několika místech.

"Dopoledne jsme zajišťovali například střechu mateřské školy v Tučíně, ve Velkých Losinách, v Šumperku a v Uničově střechy rodinného domu. Zajišťovali jsme dráty elektrického vedení ve spolupráci s pohotovostní službou energetiků, a to například v Hraničných Petrovicích nebo v Hanušovicích," aktualizovala mluvčí s tím, že nejvíce událostí mají hasiči na Jesenicku a Šumpersku.