„Doposud nemáme žádná čísla, co majetek opravdu obnáší a z toho důvodu jsme se rozhodli zjistit jeho hodnotu, ať se můžeme bavit konkrétně. Ať máme k rozhodnutí všechny podklady, které jsou potřeba. Doufáme, že snad během čtrnácti dnů bychom mohli posudek mít,“ informoval místostarosta Šternberka Michal Oborný s tím, že nadále trvají jednání s hokejovým klubem (HCTJ Šternberk).

To potvrdil i manažer klubu Jan Trunda.

„Variant je několik, které se nabízí. Je smutné, že se letos vůbec nebruslilo,“ řekl.

Sedm milionů není nepřijatelných

Jednou z možností, která by podle místostarosty Oborného byla pro Šternberk ekonomicky schůdnější, je založit obchodní společnost, do které by se převedl majetek klubu a město by do ní pak mohlo případně vstoupit i majetkovým podílem.

„Nebylo by to tolik finančních prostředků na koupi, obchodní společnosti bychom pak vyjádřili finanční podporu. Je to nabídka, kterou připomínáme, ale ze strany klubu je jedinou variantou prodej. Kdyby se našel subjekt, který by například stadion koupil, podporu by v nějaké výši od nás měl,“ řekl místostarosta.

„Částka okolo sedmi milionů pro město není nepřijatelná, ale musí být podložená majetkem i finančním rozložením.Je možné částku rozložit i do splátek. Ale není to o výšce částky, spíš o chuti zachovat sport pro Šternberk. Pokud by se to nevyřešilo letos, tak se zimák už těžko kdy vyřeší,“ upozornil.

Návrat hokeje? Nemáme žádné signály

Město také nadále hledá někoho, kdo by sport provozoval.

„Bohužel o tom, že by se hokej měl vrátit nemáme žádné konkrétní signály. Mládežnický hokej bychom asi po nějaké době dokázali vrátit, ale byla by to práce asi pro nové lidi, těžko jej vrátit do stejných kolejí. Jedna škola by určitě zájem o bruslení měla,“ dodal Michal Oborný.

SOUVISEJÍCÍ:

Exstarosta Sedlák: Za mým odvoláním je zimní stadion

Boj o zimák ve Šternberku: v záři se možná bude hrát