Kromě divadla přesídlily na novou adresu i všechny další projekty obecně prospěšné organizace DW7, mezi nimi například galerie nebo kurzy pro veřejnost.

Na přebudování bývalého obchodu na divadelní prostor přispěla olomoucká radnice a prostřednictvím sbírky na serveru hithit.cz i veřejnost.

Po letních opravách je už kulturní centrum plně v provozu.

Jiří Rozbořil
Rozbořil dva roky po Vidkunu: Jde o válku policajtů, ne o Lazce
Vizualizace návrhu náměstí Republiky ve variantě se třemi stromy v ploše. Stromy s lehkou, nepříliš hustou korunou vytvářejí pobytové centrum náměstí
Nové náměstí Republiky: tady jsou návrhy, všechny počítají s pěší zónou

Během října se otevřely dramatické kurzy pro seniory, v úterý 17. října se divadlem například rozezní hlasy mladých písničkářů a program se samozřejmě neobejde bez divadelních představení.

Vedení divadla si svůj „nový domov“ pochvaluje.

„Díky skvělé lokalitě na Dolním náměstí budeme lidem víc na očích a budeme pro ně i přístupnější. To hlavně tím, že v prostoru je kavárna a galerie,“ popsal ředitel Divadla na cucky Jan Žůrek.

Budoucnost Divadla na cucky v bývalém sídle ve Wurmově ulici byla nejistá kvůli plánovaným opravám budovy. Když se objevila nabídka atraktivního prostoru na Dolním náměstí se vstřícným majitelem, chopilo se vedení divadla příležitosti.

Úprava klášterní kaple sv. Františka z Assisi na Biskupském náměstí v Olomouci.
Nevšední proměna kaple v Olomouci zvítězila v architektonické soutěži
Opravené Blažejské schody v Olomouci
Opravené Blažejské schody v Olomouci jsou opět přístupné
V Olomouci byli vysvěceni noví pomocní biskupové Antonín Basler a Josef Nuzík
V Olomouci byli vysvěceni noví biskupové, přišly tisíce lidí

Klára Slavíčková