„Zatím existuje předběžná dohoda, že se divadlo stane součástí muzea umění. Divadlo hudby budeme nadále finančně podporovat, přibliže stejnou částkou jako tomu bylo dosud," uvedl promátor Novotný.

Podle ředitele olomouckého Muzea umění Pavla Zatloukala by přechod divadla pod záštitu muzea neměli divácí nijak pocítit.

„Předjednali jsem to ale jenom v hrubých počátečních rysech. Velmi obecně je možné předznamenat, že se Divadlo hudby stane součástí našeho muzea. Jinak to organizačně není možné, jeho návštěvníci si toho však ani nevšimnou,“ uvedl Zatloukal.

Kromě stávajících prostorů by podle Zatloukala mohlo divadlo dostat k dispozici také delší dobu nefunkční kino Central. Divadlo hudby totiž už víc než patnáct let zápasí s nevyhovujícími prostory v budově Muzea umění.

„Tento krok vítáme a věříme, že v rámci stěhování vznikne nový multifunkční prostor pro všechny naše aktivity,“ sdělil produkční Divadla hudby Alexander Jeništa.

Podle ředitele Muzea umění se bude vedení instituce snažit, aby provoz divadla nebyl přerušen rekonstrukcí současné muzejní budovy ani plánovanou novostavbou v jejím sousedství. V ní by mohlo vyrůst Středoevropské fórum, nyní se v souvislosti s jeho výstavbou zatím řeší majetkoprávní vztahy v proluce.