„Otevřeli jsme v těchto dnech diabetologickou, endokrinologickou a metabolickou ambulanci na poliklinice v Litovli. Lidé z tohoto regionu již tak nebudou muset dojíždět na vyšetření až do Šternberka,“ informoval Tomáš Želazko, mluvčí uskupení Agel, které šternberskou nemocnici provozuje.

Nová je nejen ordinační doba z dvou na tři dny v týdnu, ale i rozsah diagnóz. „Léčit budeme nejen pacienty s cukrovkou a poruchami spektra lipoproteinů, ale i s problémy žláz s vnitřní sekrecí, osteoporózou a dalšími metabolickými onemocněními,“ upřesnil Želazko.

Denně ambulancí v litovelské poliklinice, která patří městu, projdou podle lékařky Jiřiny Kočí na tři desítky nemocných. Zatímco dříve museli z Bouzovska dojíždět do Šternberka na odběry na sedmou hodinu ranní a poté čekat do poledne na výsledky a následné vyšetření, nyní vše lékaři „vyřídí“ v Litovli.

„Museli až tři hodiny cestovat kvůli špatnému dopravnímu spojení. Přitom jde zejména o?starší a v souvislosti s cukrovkou často i obézní lidi, kteří se hůře pohybují,“ popisovala lékařka.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY Z OLOMOUCKA

Moje OlomouckoSportKulturaPodnikáníČerná kronika