Divadelní improvizaci mohou zájemci navštívit ve čtvrtek 25. června v 18 hodin v prostorách výstavy (Ne)viditelná Olomouc na adrese Křížkovského 5.

Sbírka luštěnin pak potrvá do konce srpna.

„Ročně pomůžeme více než tisícovce lidí a vydáme přes čtyřicet tisíc porcí polévky. Proto si každého balíčku luštěnin vážíme. My diváky nasytíme kulturním zážitkem a oni nám pomohou nasytit naše klienty," řekl k divadelnímu představení Alexandr Dvořák z Charity Olomouc.

Vstupným na představení jsou právě luštěniny. Účastníci divadelního představení si zasadí hrášek jako symbol klíčící naděje, že lidská solidarita stále roste.

Charita Olomouc získané potraviny použije i v rámci rozvíjejícího se Centra materiální pomoci, které sídlí na adrese Wurmova 11.

Prostory výstavy (Ne)viditelná Olomouc si organizátoři nevybrali náhodně.

„Chceme poukázat na dva světy, běžný společenský svět a svět lidí, kteří jsou kvůli různým problémům odsunuti na okraj společnosti a přehlíženi," doplnil Martin Rejšek.

Sbírka luštěnin potrvá do konce srpna. Dárci je mohou přinášet na služebnu azylového domu na Wurmově 5, kde je nepřetržitý provoz.

Kromě toho také do dobročinné Prodejny u Samaritána na Wurmově 11 a to od pondělí do čtvrtka, od 12 do 17 hodin, ale i do bistra Bistrá kráva nebo LR Fitness na ulici 8. května 16.