Zpěvníky koled si můžete stáhnout ZDE

Na Olomoucku se ke společnému zpívání sejdou lidé na dvacítce míst (viz. níže).

V Olomouci se ve středu 11. prosince bude již tradičně hromadně koledovat na Horním náměstí. Udávat hlavní tóny tam budou členové olomouckých sborů Music Bodo a Kassiopea.

"Zpívají děti i ženský sbor. Vůbec nám nevadí, že se akce koná uprostřed prosince a vystoupení probíhá venku. Snažíme se ho zpestřit vhodnými doplňky, například stejnými čepicemi nebo barevnými šálami. Atmosféra je krásná. Koledy s námi zpívá obvykle celé náměstí, proto se na tato vystoupení vždycky těšíme a moc si je užíváme," popisuje sbormistryně Hana Vyroubalová.

Ke sboru se na pódiu přidá také redakce Olomouckého deníku. Chybět nebude ani zpěvák Martin Šafařík. „Beru to už jako tradici,“ říká někdejší účastník televizní soutěže SuperStar.

Ilustrační foto
Hledá se NEJKRÁSNĚJŠÍ VÁNOČNÍ STROM v kraji. Přihlašte ten váš!

Kde se bude na Olomoucku společně koledovat

středa 11. 12. 2019 v 18:00 

Olomouc, Horní náměstí, vánoční trhy
Olomouc, Klub seniorů, Fischerova ulice
Olomouc, fakultní nemocnice, II. chirurgická klinika
Olomouc, Lazce, Na Letné
Olomouc, Nový Svět, Vikingská ulice
Olomouc, Chomoutov, Písečná ulice
Litovel, nám Př. Otakara
Uničov, Masarykovo náměstí
Šternberk, Hlavní náměstí
Moravský Beroun, nám. 9. května
Horka nad Moravou, před obecním úřadem
Křelov-Břuchotín, Lipové náměstí
Šumvald
Troubelice 
Měrotín
Bystročice
Střeň, před obecním úřadem
Velký Újezd
Nová Hradečná
Velký Týnec

Mapu se všemi místy najdete ZDE

MINUTA TICHA S ohledem na včerejší tragédii v Ostravě chceme vyzvat všechny z vás, kteří si s námi přijdete zazpívat koledy, abyste spolu s námi aspoň okamžikem ticha uctili památku obětí v ostravské nemocnici. Připojte se k nám a pošleme před samotným zpíváním tichou podporu všem, kterých se dotkla tragédie v Moravskoslezském kraji. 

Připojil se i Řím či Madrid

V loňském roce se koledy zpívaly na více než osmi stech místech v naší vlasti, ale i v několika městech v zahraničí. Připojili se například Češi žijící v Římě, Instanbulu, Mnichovu nebo v Madridu. Celkově si tak s Deníkem zazpívalo koledy ve stejný moment přes 130 tisíc lidí. V Olomouckém kraji jsou i letos přihlášeny desítky míst.

„Česko zpívá koledy je největší spontánní vánoční akce v naší republice. Letos se ve všech krajích naší země koná už podeváté. Pořádá ji Deník z vydavatelství Vltava Labe Media. Na náměstích, na návsích i na řadě jiných míst se opět sejdou tisíce lidí, aby si společně zazpívali koledy,“ říká Roman Gallo, ředitel redakcí Deníku.